ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Dolores O'Riordan: ο βιασμός, οι καταχρήσεις & η μανιοκατάθλιψη ενός ταλαντούχου Zombie

Dolores O'Riordan: ο βιασμός, οι καταχρήσεις & η μανιοκατάθλιψη ενός ταλαντούχου Zombie
REUTERS/Ferran Paredes

Μετά το θάνατο της Dolores O'Riordan, της 46χρονης τραγουδίστριας του συγκροτήματος The Cranberries στο Λονδίνο οι αποκαλύψεις για το παρελθόν που τη στοίχειωσε και το αύριο που δεν πρόλαβε να χτίσει γεμίζουν τις ιστοσελίδες ενημέρωσης. Τελευταία πληροφορία αυτή που αναφέρει το Sky News. Η Ιρλανδή O'Riordan βρισκόταν στο Λονδίνο για να ηχογραφήσει το κομμάτι "Ζombie" με τη συνδρομή της hard rock μπάντας Bad Wolves.

Ο θάνατος της Ιρλανδής που έφερε τους The Cranberries στην κορυφή των charts με οργή και δύναμη στα 90s σόκαρε τη μουσική βιομηχανία, όχι όμως και όλους όσοι ήξεραν για τους δαίμονες που στοίχειωναν την 46χρονη από την παιδική της ηλικία.

Η O'Riordan που υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συγγενικό της πρόσωπο από τα οκτώ έως τα 12 της είχε διαγνωστεί με μανιοκατάθλιψη χρόνια πριν και είχε προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή της προσπαθώντας να γλυτώσει από τους εφιάλτες που ποτέ δεν κατάφερε να ξορκίσει.

Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα The Belfast Telegraph αποκάλυψε ότι η Ιρλανδή τραγουδίστρια πάλευε χρόνια με τη μανιοκατάθλιψη, τις καταχρήσεις, τη νευρική ανορεξία, τη διπολική διαταραχή αλλά και τους έντονους πόνους στην πλάτη και τη μέση της.

"Νομίζεις ότι είναι δικό σου το φταίξιμο" εξομολογήθηκε σε συνέντευξη της τρία χρόνια πριν. "Αυτό συμβαίνει. Και το έθαψα μέσα μου" έλεγε η καλλιτέχνης που είχε πέσει επανειλημμένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης για τέσσερα χρόνια, λίγο πριν την εφηβεία της.

"Αυτό κάνεις, το θάβεις γιατί νιώθεις ντροπή. Σε σιχαίνεσαι. Μετά έγινα διάσημη, ήμουν 18, η καριέρα μου απογειώθηκε. Τότε ήταν όλα ακόμη πιο δύσκολα και έγινα ανορεξική. Οπότε έβαζα αυτό το προσωπείο επάνω στη σκηνή, αυτή την άσπιλη εικόνα. Ζούσα όμως με νευρική ανορεξία, με κατάθλιψη, με νευρικούς κλονισμούς" έλεγε.

Η O'Riordan προσπάθησε να φύγει από τη ζωή το 2013, όμως τα τρία παιδιά της ήταν ένα κίνητρο να παλέψει λίγο παραπάνω για να μείνει ανάμεσα μας.

Η O'Riordan βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Park Lane του Λονδίνου λίγες ώρες πριν ηχογραφήσει ξανά το "Zombie" σε μια προσπάθεια της να κάνει comeback.

Μέχρι τώρα τα αίτια θανάτου της παραμένουν αδιευκρίνιστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ