ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άδικοι και αξιολύπητοι: o Άλεκ Μπόλντουιν υπερασπίζεται τον Γούντι Άλεν

Άδικοι και αξιολύπητοι: o Άλεκ Μπόλντουιν υπερασπίζεται τον Γούντι Άλεν

Mίρα Σορβίνο, Ρεμπέκα Χολ, Τιμοτέ Σαλαμέ είναι τρεις από τους επαγγελματίες στη χώρα του θεάματος που μίλησαν ανοιχτά κατά του σκηνοθέτη Γούντι Άλεν για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης από την κόρη της πρώην συντρόφου του Μία Φάρρου, Ντίλαν. Τώρα ο Άλεκ Μπόλντουιν έρχεται στο προσκήνιο για να υπερασπιστεί τον διοπτροφόρο σκηνοθέτη.

Ο ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν ξεκίνησε εκστρατεία υπεράσπισης του δημιουργού ταινιών, Γούντι Άλεν στο Twitter, χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία μαζί του ένα από τα "πλεονεκτήματα της καριέρας του".

Ο Μπόλντουιν χαρακτήρισε τους άλλους ηθοποιούς "άδικους και αξιολύπητους" επειδή δήλωσαν ότι μετάνιωσαν για τη συνεργασία με τον Γούντι Άλεν.

Ο ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις ταινίες του Άλεν, Blue Jasmine, Alice were και To Rome With Love είναι ένας από τους πολλούς που μίλησαν δημόσια για τον θρυλικό κινηματογραφιστή, μετά τους Γκρέτα Γκέργουικ, Μίρα Σορβίνο, Ρεμπέκα Χολ και Τιμοτέ Σαλαμέ. Όλοι δήλωσαν ότι μετάνιωσαν για τη συνεργασία με τον Γούντιν Άλεν, τον οποίο κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση η θετή του κόρη, Ντίλαν Φάροου.

"Για τον Γούντι Άλεν διεξήχθησαν εγκληματολογικές έρευνες σε δύο πολιτείες Νέα Υόρκη και Κονέκτικατ (NY και CT) και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες" είπε ο Μπόλντουιν.

"Η απόρριψη του ίδιου και του έργου του, χωρίς αμφιβολία, έχει κάποιο σκοπό. Αλλά είναι άδικο και λυπηρό για μένα. Έχω δουλέψει με τον Γούντι Άλεν τρεις φορές και ήταν ένα από τα πλεονεκτήματα της καριέρας μου" σημείωσε.

Πλύση εγκεφάλου ή αλήθεια;

Στη συνέχεια αναδημοσίευσε τα tweet χρηστών που αναφέρονται στην ιστορία της Μία Φάροου και του υιοθετημένου γιου του, Γούντι Άλεν, Μόουζες Φάροου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπέστη "πλύση εγκεφάλου" από τη θετή μητέρα του και αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε κακοποίηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

Ο Μόζες Φάροου πήρε θέση ενάντια στην αδερφή του, Ντίλαν, η οποία ισχυρίζεται πως ο Γούντι Άλεν την κακοποιούσε.

"Η μητέρα μου μας βομβάρδιζε συνεχώς με διάφορα πράγματα ώστε να μισούμε τον πατέρα μας και έτσι διαλύθηκε η οικογένεια μας. Έτσι ακούστηκαν και όλα αυτά περί κακοποίησης της αδελφής μου. Τον μισούσα όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα βλέπω καθαρά πως αυτός ήταν ένας τρόπος της μητέρας μου για να του ανταποδώσει τον πόνο που της έδωσε όταν έφυγε με την Σουν-Γι" δήλωσε ο Μόζες Φάροου.

Εξ ονόματος των θυμάτων

"Είναι δυνατόν να υποστηρίζουμε τους επιζώντες της παιδεραστίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης/ κακοποίησης και επίσης να πιστεύουμε ότι ο Γούντι Άλεν είναι αθώος;" Ο Μπόλντουιν ανέφερε: "Έτσι νομίζω. Η πρόθεση μας δεν είναι να απορρίπτονται ή να αγνοούνται τέτοιες καταγγελίες. Αλλά η κατηγορία περί τέτοιων εγκλημάτων αυτών θα πρέπει να αντιμετωπίζεται προσεκτικά. Εξ ονόματος των θυμάτων, επίσης".

Τον περασμένο χρόνο ο Μπόλντουιν είπε ότι η συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες στη βιομηχανία του θεάματος δεν ήταν πάντα επαγγελματική.

"Σίγουρα έχω αντιμετωπίσει τις γυναίκες με πολύ σεξιστικό τρόπο" είπε κατά τη διάρκεια συζήτησης επί σκηνής. "Έχω εκφοβίσει γυναίκες. Έχω αγνοήσει γυναίκες. Έχω υποτιμήσει γυναίκες. Δεν ήταν κανόνας. Από καιρό σε καιρό, έχω κάνει ό,τι κάνουν πολλοί άντρες, ... όταν δεν αντιμετωπίζουν τις γυναίκες με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο συμπεριφέρονται στους άνδρες. Είμαι από μια γενιά που πραγματικά δεν το κάνει και θα ήθελα να αλλάξει αυτό. Θα ήθελα πραγματικά να αλλάξει αυτό".ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ