ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πάμελα Άντερσον: υπερασπίζεται τον «βιαστή» Τζούλιαν Ασάνζ & μιλάει για συνωμοσία (vid)

Πάμελα Άντερσον: υπερασπίζεται τον «βιαστή» Τζούλιαν Ασάνζ & μιλάει για συνωμοσία (vid)

Η Πάμελα Άντερσον εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC και μίλησε για όλα. Κυρίως όμως αναφέρθηκε στον καρδιακό της φίλο και για πολλούς εραστή, τον ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ και την πλεκτάνη γύρω από το όνομα του ώστε να είναι όμηρος στο Λονδίνο.

Ο Ασάνζ εδώ και πεντέμισι χρόνια ζει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στη βρετανική πρωτεύουσα ώστε να αποφύγει τη σύλληψη του από τις αρχές και να μην απελαθεί στη Σουηδία όπου αντιμετωπίζει κατηγορία για βιασμό.

Μόλις τη Δευτέρα οι φωτογράφοι, που είναι μόνιμα εγκατεστημένοι έξω από την πρεσβεία, συνέλαβαν με τον φακό τους την Άντερσον σε ακόμη μια επίσκεψη της στον αινιγματικό Ασάνζ.

Μια μέρα μετά η Άντερσον εμφανίστηκε στο πρόγραμμα της Victoria Derbyshire στο BBC και μίλησε για όλα.

"Προτιμώ να είμαι φίλη του Τζούλιαν, παρά του οποιουδήποτε άλλου" είπε η Άντερσον. "Πιστεύω ότι είναι τόσο γεμάτος με πληροφορίες, έχει μια απίστευτη ματιά (στα πράγματα) και είναι μια ευφυΐα και προσπαθεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα και νομίζω ότι ο τελικός στόχος είναι να σταματήσουμε αυτούς τους άχρηστους πολέμους" είπε.

https://www.instagram.com/p/BeSdFdHF2D5

Σύμφωνα με τη The Sydney Morning Herald η Πάμελα Άντερσον, αναφερόμενη στην επίσκεψη, αφηγήθηκε ότι "μιλάμε για τα πάντα, πάντα βεβαιώνομαι ότι είναι εντάξει, βεβαιώνομαι ότι ασκείται, και σιγουρεύομαι ότι τρώει καλά".

Αν και, πέρυσι, αποσύρθηκε η κατηγορία για βιασμό, παραμένει το ενδεχόμενο απέλασής του στις ΗΠΑ, λόγω των WikiLeaks.

"Νομίζω ότι είναι περίεργο να είσαι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια επειδή έχεις αληθινές πληροφορίες, και να χαρακτηρίζεσαι ριζοσπάστης επειδή αποκαλύπτεις αλήθειες και μόνο αλήθειες" τόνισε η Πάμελα.

Σχετικά με την κατηγορία για βιασμό, η Άντερσον κάνει λόγο για μια παγίδα εις βάρος του Ασάνζ.

"Ο καλύτερος τρόπος δυσφήμησης είναι να αποκαλέσεις κάποιον βιαστή ή παιδόφιλο. Πώς θα το ξεπεράσεις αυτό, ακόμα κι αν δεν είναι αλήθεια;" αναρωτήθηκε. "Άρα, πιστεύω ότι ήταν στημένο, δεν ήταν κάτι που ήταν αλήθεια. Ήταν μια ιδέα για να τον δυσφημήσουν και να τον απελάσουν στις ΗΠΑ" συνέχισε είπε καθώς αν ο Ασάντζ παρουσιαζόταν στο δικαστήριο στη Σουηδία, ακόμη και αν αθωωνόταν το επόμενο βήμα θα ήταν η απέλαση του στις ΗΠΑ, την οποία η Ουάσινγκτον είχε ήδη ζητήσει.

"Τα κορίτσια βάζουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους"

"Είναι πολύπλοκο, είναι σπουδαίο, προφανώς ο φεμινισμός, τα τελευταία πενήντα χρόνια, μας έδωσε τόση ελευθερία και τόσα άλλα σπουδαία" πρόσθεσε στην εμφάνιση της η Άντερσον για το κίνημα της γυναικείας χειραφέτησης.

"Αλλά νομίζω ότι σ' ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και σε χώρες τόσο προοδευτικές όσο η Σουηδία, σπάει ένα προφυλακτικό κι αυτό είναι ένα είδος σεξουαλικής κακοποίησης - νομίζω ότι αυτό πάει πολύ μακριά" κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ