ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Lynyrd Skynyrd: ρίχνουν αυλαία 45 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους με Kid Rock

Lynyrd Skynyrd: ρίχνουν αυλαία 45 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους με Kid Rock

Μετά τον Νιλ Ντάιαμοντ και τον Έλτον Τζον οι Lynyrd Skynyrd της ροκ σκηνής αποχαιρετούν τις live εμφανίσεις για πάντα με μια περιοδεία αποχαιρετισμού.

Όπως ανακοίνωσε το εμβληματικό group της ροκ Lynyrd Skynyrd ξεκινάνε τις τελευταίες εμφανίσεις τους από τις 4 Μαΐου του 2018.

Η Last of the Street Survivors Farewell Tour ξεκινά στο Coral Sky Amphitheater, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα και κλείνει στο Cellars Amphitheater, στο Λέικγουντ της Ατλάντα (την 1η Σεπτεμβρίου).

Οι Lynyrd Skynyrd θα που αντίο στο κοινό τους 45 χρόνια μετά το album με το οποίο, το 1973, έκαναν το ντεμπούτο τους -το album που τους καθιέρωσε με κομμάτια όπως τα Gimme Three Steps, Simple Man και Free Bird.

Το 1977, τραγωδία χτύπησε την μπάντα. Σε πτώση αεροσκάφους χάθηκε ο τραγουδιστής των Lynyrd Skynyrd, Ρόνι βαν Ζαντ, ο κιθαρίστας Στιβ Γκέινς, η Κάσι Γκέινς (μπακάπ φωνή) και άλλοι. Ξαναμαζεύτηκαν το 1987, με τραγουδιστή τον Τζόνι βαν Ζαντ, τον αδελφό του Ρόνι.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, το γκρουπ έκανε τουρνέ με αυτή τη σύνθεση και ηχογράφησε κάποια άλμπουμ, το τελευταίο από τα οποία ήταν το Dyin' Breed το 2012. Το μοναδικό ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος που παίζει σήμερα είναι ο κιθαρίστας Γκάρι Ρόμπινσον.

Μαζί τους, στην αποχαιρετιστήρια τουρνέ θα είναι οι Kid Rock, Hank Williams Jr. και Bad Company (μεταξύ άλλων).

Ο Έλτον Τζον λέει αντίο με 300 εμφανίσεις

Ο Έλτον Τζον θα σταματήσει τις περιοδείες μόλις ολοκληρώσει την τελευταία παγκόσμια περιοδεία του, γράφει σήμερα η εφημερίδα Daily Mirror. Ο 70χρονος βρετανός τραγουδιστής προτίθεται σύντομα να ανακοινώσει ότι τερματίζει τις περιοδείες ύστερα από σχεδόν 50 χρόνια στο μουσικό στερέωμα.

Ο Έλτον Τζον, του οποίου οι πωλήσεις των δίσκων σημειώνουν πτώση τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να ταλαιπωρείται από την φιλάσθενη υγεία του.

Πέρυσι ο μουσικός πέρασε δύο μερόνυκτα νοσηλευόμενος σε μονάδα εντατικής θεραπείας και 12 ημέρες στο νοσοκομείο προσπαθώντας να αναρρώσει από μια "επικίνδυνη και σπάνια" βακτηριακή λοίμωξη, από την οποία προσβλήθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Νότια Αμερική.

Ο Έλτον Τζον θα πει αντίο στο κοινό του έχοντας προγραμματίσει περίπου 300 εμφανίσεις μέχρι το 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ