ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιατί γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ζητάει συγγνώμη από την Κίνα για τον Δαλάι Λάμα

Γιατί γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ζητάει συγγνώμη από την Κίνα για τον Δαλάι Λάμα

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ζήτησε από την Κίνα επισήμως συγγνώμη για την ανάρτηση της στο Instagram.

Ο επιχειρηματικός κολοσσός απολογήθηκε επειδή θυγατρική τηςεπικαλέστηκε λόγια του Δαλάι Λάμα σε ανάρτησή της στο Instagram την Δευτέρα.

Αρχικά η εταιρεία ζήτησε την Τρίτη συγγνώμη μέσω του Weibo, της κινεζικής εκδοχής του Τwitter, ενώ χθες σε επιστολή τους ο πρόεδρος της εταιρείας Ντίτερ Ζέτσε και ο πρόεδρος του παραρτήματος Κίνας Ουμπέρτους Τρόικα εξέφρασαν την ειλικρινή τους συγγνώμη.

Η διαφήμιση εμφανίζει ένα αυτοκίνητο και την εξής πρόταση: "Να κοιτάζετε τις καταστάσεις από όλες τις πλευρές και θα γίνετε πιο ανοιχτοί".

Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, το Xinhua, μετέδωσε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έστειλε επιστολή στον κινέζο πρεσβευτή στη Γερμανία με την οποία ζητούσε συγγνώμη.

Το Instagram είναι μπλοκαρισμένο στην Κίνα αλλά η ανάρτηση αναπαράχθηκε από τους κινέζους χρήστες του Ίντερνετ προκαλώντας αναστάτωση.

Σύμφωνα με το Xinhua, η Daimler δεν είχε καμία πρόθεση να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία του Πεκίνου επί του Θιβέτ και δεν θα προσφέρει "καμία στήριξη ή βοήθεια σε οποιονδήποτε υπονομεύει ή επιχειρήσει να υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία της Κίνας και την εδαφική της ακεραιότητα".

Η Κίνα θεωρεί αποσχιστική απειλή τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ