ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Χόλιγουντ είναι ένα αηδιαστικό μέρος: o πρεσβύτερος Άφλεκ απασφαλίζει για τους γιους του

Το Χόλιγουντ είναι ένα αηδιαστικό μέρος: o πρεσβύτερος Άφλεκ απασφαλίζει για τους γιους του

Ο πατέρας των Μπεν Άφλεκ και Κέισι Άφλεκ θεωρεί ότι οι γιοί του είναι θύματα της βιομηχανίας του θεάματος και τα οικογενειακά, προσωπικά και προβλήματα με ουσίες που αντιμετωπίζουν είναι αποτέλεσμα της τοξικής καθημερινότητας του Χόλιγουντ.

"Είχε επιπτώσεις και στους δυο μου γιους. Το Χόλιγουντ είναι ένα αηδιαστικό μέρος" δήλωσε, στο περιοδικό Grazia, ο 74χρονος Τίμοθι Άφλεκ.

Δεν περνάει βδομάδα που τα αδέλφια Άφλεκ, είτε ο ένας είτε ο άλλος, να μη δώσουν πρωτοσέλιδα σημειώνει η Page Six. Τα τελευταία αφορούσαν τον Μπεν Άφλεκ, ο οποίος υποτίθεται πως είπε στην Ρόουζ Μακγκόουαν, μετά τον βιασμό της από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν "Διάβολε, του είπα να σταματήσει να το κάνει" - αργότερα δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για την επίθεση...

Για τον δε Κέισι Άφλεκ τα media λένε ότι υποχρεώθηκε να μην είναι στα Όσκαρ, λόγω κατηγοριών, από το 2010, για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Τίμοθι Άφλεκ υπερασπίζεται εύλογα τους τους γιους του ενώ αναφέρει πως το Χόλιγουντ "έριξε" τον Μπεν Άφλεκ στον αλκοολισμό. "Είσαι υποχρεωμένος να αναπτύξεις μια περσόνα που είναι δύσκολο να αποβάλεις και να πας σπίτι σου στην οικογένειά σου. Επηρεάζει όλη σου τη ζωή. Νομίζω ότι είναι ένας από τους κινδύνους της βιομηχανίας του κινηματογράφου" υπογράμμισε ο πρεσβύτερος Άφλεκ.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες απεξάρτησης του Μπεν, ο πατέρας Άφλεκ τόνισε πως "πάντα αντιμετώπιζε σοβαρά το να κόψει το ποτό. Δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Θέλει μια ισορροπημένη ζωή και κοπιάζει γι' αυτό".

"Ξέρω τα παιδιά μου"

Και για τα δυο αγόρια γίνεται συζήτηση σχετικά με το πώς υποτίθεται ότι μεταχειρίζονται τις γυναίκες. Πέρυσι, έγινε κακός χαμός με βίντεο που έδειχνε τον Μπεν να πιάνει το στήθος της ηθοποιού Χίλαρι Μπέρτον ωστόσο ο Τίμοθι Άφλεκ υποβάθμισε τη βαρύτητα των κατηγοριών.

"Πρέπει να τους ρωτήσετε. Δεν μ' ενδιαφέρει, ξέρουν τι κάνουν. Είναι και οι δυο ευγενικοί και καλοί. Συμπεριφέρονται καλά στις γυναίκες, αυτό μπορώ να το εγγυηθώ. Μετά από περίπου 40 χρόνια, τα ξέρεις τα παιδιά σου".

Η υπεράσπιση του έρχεται μετά από τις αποκαλύψεις που προηγήθηκαν τους προηγούμενες μήνες με αφορμή τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

"Γιατί κρύβεις το ντεκολτέ σου;"

Ένα video από το 2004, άρχισε να αναπαράγεται στα κοινωνικά δίκτυα λίγους μήνες πριν. Σε αυτό ο Άφλεκ, απολαμβάνοντας την επιτυχία και τη φήμη που γενναιόδωρα έδωσε σε αυτόν αλλά και τον Μάτ Ντέιμον ο μεγαλοπαράγοντας του Χόλιγουντ Γουάινσταϊν που τους καθιέρωσε φέρνοντας στην μεγάλη οθόνη τον δικό τους "ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ" ο Άφλεκ αγκαλιάζει, αγγίζει το στήθος και ρωτάει την Καναδή δημοσιογράφο Anne-Marie Losique γιατί δεν δείχνει λίγο περισσότερο στήθος -όπως η ίδια συνηθίζει.

"Τι συμβαίνει; Γιατί σήμερα καλύπτεις το ντεκολτέ σου;" τη ρωτάει ενώ την έχει καθίσει στην αγκαλιά του. Η Losique του απαντάει ότι είναι σεμνή καθώς είναι Κυριακή πρωί και εκείνος επιμένει λέγοντας ότι "αυτό δεν την σταμάτησε ποτέ στο παρελθόν, από το να βγάλει το στήθος της έξω". "Ποιον προσπαθείς να κοροϊδέψεις; 'Κυριακή πρωί';" Στη συνέντευξη εκείνος την φλερτάρει, εκείνη χαμογελάει και δείχνει να ανταποκρίνεται. "Αυτά τα στήθη είναι πολύ σφιχτά. Πρέπει να το πω. Είναι σαν δυο τεράστιες πέτρες" της λέει.

Σήμερα η Losique υπερασπίζεται τον Άφλεκ -εύλογα. Η ίδια άλλωστε δεν μοιάζει να ενοχλήθηκε από το ερωτικό κάλεσμα του μπροστά τις κάμερες. "Έπρεπε να 'παίξουμε' για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Ναι κάθησα στην αγκαλιά του αλλά όλα ήταν μια πλάκα. Δεν συνέβη ποτέ κάτι προσβλητικό" είπε στο E! News.

"Ειλικρινά δεν ένιωσα ούτε στιγμή άβολα" συνέχισε η Losique. "Λυπάμαι γιατί αυτό που προσπάθησε να κάνει ήταν να διακωμωδήσει τη γαλλική κουλτούρα του Κεμπέκ από όπου κατάγομαι" πρόσθεσε. Ο Άφλεκ δυστυχώς έχει να αντιμετωπίσει ακόμη ένα ένοχο στοιχείο από το οικογενειακό του παρελθόν.

Ο νεότερος αδελφός του, Κέισι Άφλεκ, έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση πολλές φορές στο Χόλιγουντ αλλά αυτό δεν ήταν εμπόδιο για την Ακαδημία Κινηματογράφου που του απένειμε το Όσκαρ Β' Αντρικού Ρόλου φέτος για το "Manchester by the Sea" -μία επιλογή που δίχασε τη βιομηχανία του Χόλιγουντ και εξακολουθεί να αμαυρώνει το δημόσιο προφίλ του πρεσβύτερου Άφλεκ.

Κάνοντας τα πράγματα ακόμη χειρότερα το Twitter "έκλεισε" το λογαριασμό της Ρόουζ ΜακΓκόουαν, μίας από τις πρώτες διάσημες που μίλησαν ανοιχτά για τον κανόνα της σεξουαλικής παρενόχλησης στη βιομηχανία του θεάματος, μετά από ανάρτηση της προς τον Μπεν Άφλεκ. "Είσαι ΨΕΥΤΗΣ" έγραψε η ΜακΓκόουαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ