ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Είναι επιδημία: το Χόλιγουντ επιτίθεται στο Κογκρέσο για το μακελειό στη Φλόριντα

Είναι επιδημία: το Χόλιγουντ επιτίθεται στο Κογκρέσο για το μακελειό στη Φλόριντα

"Οι προσευχές και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων του φρικτού περιστατικού στη Φλόριντα. Κανένα παιδί, δάσκαλος ή οποιοσδήποτε άλλος δεν πρέπει να αισθάνεται ανασφάλεια σε αμερικανικό σχολείο" έγραψε ο Nτόναλντ Τραμπ που συλλυπήθηκε μέσω Twitter τις οικογένειες των θυμάτων του μακελειού που κόστισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Μετά το χθεσινό μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα, ένα από τα χειρότερα που έχουν διαπραχθεί στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια, οι περισσότεροι αξιωματούχοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι "οι σκέψεις και οι προσευχές τους" είναι στις οικογένειες των θυμάτων.

Για το Χόλιγουντ όμως αυτό δεν είναι αρκετό.

Από την Ελεν ΝτεΤζένερις στη Μπέτ Μίντλερ, την Κιμ Καρντάσιαν, τον Μπιλ Μάλερ & την Μπρίτνεϊ Σπίαρς το Χόλιγουντ απαιτεί αλλαγή στην πολιτική και τη νομοθεσία περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

"Είναι επιδημία"

Η Μπετ Μίντλερ δίνει συγχαρητήρια στους δειλούς του Κογκρέσου που δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την επιδημία.

Ο Μπιλ Μάλερ δεν θέλει άλλο να ακούει τη λέξη τραγωδία καταλήγοντας ότι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μπανκς, γνωστή για τη συμμετοχή της στην ταινία “Hunger Games”, στην ανάρτησή της στο Twitter μετά το μακελειό στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντα χρησιμοποίησε τα hashtag #πολιτικές_και_αλλαγή αλλά και #έλεγχος_όπλων.

Ο ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο τόνισε, επίσης στο Twitter, ότι "οι προσευχές χωρίς τις προσήκουσες ενέργειες είναι τα σιωπηλά ψέματα που λέμε, τα οποία δεν ακούει κανένας Θεός και δεν σημαίνουν τίποτα".

Μετά το μακελειό στο Λας Βέγκας, όταν 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν ένοπλο, ο πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει ότι "δεν είναι η κατάλληλη ώρα να μιλήσουμε για τον έλεγχο των όπλων". Όμως ο συγγραφέας Στίβεν Κινγκ δεν πιστεύει ότι θα αλλάξει ποτέ η νομοθεσία περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Η Κιμ Καρντάσιαν συμφωνεί ότι οι προσευχές δεν αρκούν. Θέλει οι Αμερικανοί αξιωματούχοι "να κάνουν τη δουλειά τους και να προστατεύσουν τους Αμερικανούς από την παράλογη βία των όπλων". "Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στους δασκάλους μας να τους προσφέρουμε ασφάλεια όταν βρίσκονται στο σχολείο" τόνισε.

"Μακελειό στο σχολείο του Πάρκλαντ: AR-15

Μακελειό σε εκκλησία του Τέξας: AR-15

Μακελειό στο Λας Βέγκας: AR-15

Μακελειό σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο: AR-15

Μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Σάντι Χουκ: AR-15

Κανένας πολίτης δεν θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε τουφέκια εφόδου. Σκοτώνουν τα παιδιά μας" έγραψε κάποιος στο Twitter, μια ανάρτηση που έχει γίνει viral.

"Αν μπορούμε να κατηγορούμε τους διακινητές ναρκωτικών για το πρόβλημα των ναρκωτικών, τότε μπορούμε να κατηγορούμε την @NRA για το πρόβλημα των μαζικών πυροβολισμών" κατήγγειλε η Πατρίσια Αρκέτ.

Η Μία Φάροου ανάρτησε ινφογράφημα με τους ανθρώπους που επωφελούνται της επιδημίας.

Οι πολιτικοί λυπούνται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ