Οι φήμες έχουν κατακλύσει τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με αυτές η Κιμ Γιο Γιονγκ, η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν και επονομαζόμενη "Ιβάνκα της δυναστείας της Βόρειας Κορέας" είπε σε αξιωματούχους της Σεούλ ότι είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της όταν αισθάνθηκε κάποια αδυναμία κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής της στη Νότια Κορέα. Το νέο αναπαράγουν νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές, μεταξύ των οποίων η Korea Herald και η Chosun Ilbo.

Η Σεούλ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές για την αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, τις οποίες τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης στηρίζουν σε μη κατονομαζόμενες πηγές.

"Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τίποτε", απάντησε το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας στο ABC News.

Ωστόσο η έντονη αυτή φημολογία γύρω από μια πιθανή εγκυμοσύνη της αδελφής του βορειοκορεάτη ηγέτη στο δεύτερο παιδί της δείχνει πόσο πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για την οικογένεια που κυβερνάει την Βόρεια Κορέα.

"Είναι σαν βασιλική οικογένεια οπότε είναι αναπόφευκτο να μην γίνει η ιστορία αυτή πρώτη είδηση", δήλωσε στο BBC ο Άντρεϊ Εϊμπραχάμιαν του Pacific Forum CSIS. "Μολονότι πρόκειται για κουτσομπολιό, είναι κουτσομπολιό για ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο σε μια χώρα που είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει κανείς".

Εξάλλου οι εικασίες και η μυστικότητα γύρω από την υπόθεση αυτή ταιριάζουν απόλυτα με οτιδήποτε άλλο είναι γνωστό --ή μάλλον δεν είναι-- για την οικογένεια Κιμ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η μόνη πηγή που επικαλούνται τα μμε είναι η νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών, στην οποία άλλωστε οφείλει ο κόσμος και την πληροφορία ότι η Γιο Γονγκ απέκτησε το πρώτο της παιδί γύρω στον Μάιο του 2015.

Η έντονη φημολογία που προκλήθηκε στα ΜΜΕ λόγω της κοιλιάς της που φαινόταν να προεξέχει λίγο, παρά την αδύνατη σιλουέτα της, και των προσεκτικών της κινήσεων κατά την επίσκεψή της στη Νότια Κορέα από τις 9 ως τις 11 Φεβρουαρίου έδωσε έδαφος και σε εικασίες για το ποιος μπορεί να είναι ο γαμπρός του βορειοκορεάτη ηγέτη.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό μέσο Dailian το πιο πιθανό είναι να είναι ένας άνδρας που αποφοίτησε μαζί με την Γιο Γιονγκ από το Πανεπιστήμιο Κιμ Ιλ Σουνγκ και ο οποίος είναι τώρα καθηγητής Επιστημών στη Βόρεια Κορέα.

Η Γιο Γιονγκ είναι το πρώτο μέλος της δυναστείας που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα το οποίο πάτησε το έδαφος του μεγάλου αντιπάλου μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας, εκπροσωπώντας τον αδελφό της μαζί με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία κατά την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιοντσάν.

Ποιά είναι η "γλυκιά Γιο Γιονγκ"

Η Γιο Γιονγκ είναι 29 ή 30 (μπορεί και 31) ετών είναι το νεότερο μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Είναι το ένα από τα τρία παιδιά που ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε αποκτήσει με την τρίτη του γνωστή συμβία, την χορεύτρια Κο Γιονγκ Ουί.

Από έναν Ιάπωνα σεφ σούσι, που υπηρέτησε επί σειρά ετών στον βασιλικό οίκο των Κιμ μαθεύτηκε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε μεγάλη αδυναμία στην μικρή του κόρη και την αποκαλούσε "γλυκιά, γλυκιά Γιο Γιονγκ" και "πριγκίπισσα Γιο Γιονγκ".

Διατηρεί ειδική σχέση με τον σημερινό ηγέτη της Βόρειας Κορέας, πέραν του ότι μοιράζονται τους ίδιους γονείς. Και, όπως και εκείνος, έχει σπουδάσει στην Ελβετία.

Η πρώτη της επίσημη εμφάνιση έγινε στα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης το 2009, όταν συνόδευσε τον πατέρα της στην επίσκεψή του σε ένα πανεπιστήμιο Αγρονομίας.

Εγινε πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του πατέρα της μέχρι τον θάνατό του τον Δεκέμβριο 2011. Στις φωτογραφίες της κηδείας του, καταλαμβάνει προνομιακή θέση δίπλα στον διάδοχο και αδελφό της.

Οταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε τα ηνία της χώρας, η καριέρα της στην υπηρεσία Προπαγάνδας του Κόμματος εκτοξεύθηκε. Ακολούθησε ο διορισμός της, το 2014, στη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας της υπηρεσίας στο πλαίσιο της Κεντρικής Επιτροπής και η είσοδός της στο Πολιτικό Γραφείο τον Οκτώβριο.

"Είναι ένα από τα σπάνια πρόσωπα που μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα στον ηγέτη Κιμ", δηλώνει ο Γιανγκ Μου-τζιν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κορεατικών Σπουδών της Σεούλ. "Πιθανότατα έχει μία πολύ σημαντικότερη επιρροή από τους άλλους βορειοκορεάτες αξιωματούχους στον μηχανισμό των αποφάσεων και πολιτικού συντονισμού με τον ηγέτη" προσθέτει.

Η κομφουκιανική, και άρα ιεραρχική και πατριαρχική, κοινωνία της Βόρειας Κορέας αποκλείει για την πριγκίπισσα της Πιονγκγιάνγκ ρόλο ηγέτη. Ομως, ο ρόλος της στους κόλπους του καθεστώτος δεν είναι συμβολικός. Εργάζεται πυρετωδώς για την προστασία της εικόνας του αδελφού της και για την εύρυθμη λειτουργία των πάντων γύρω από αυτόν.

Το αίμα νερό δεν γίνεται και η μικρή αδελφή φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει την πλήρη εμπιστοσύνη του βορειοκορεάτη ηγέτη.

Μιλά άπταιστα αγγλικά και γαλλικά. Ο αδελφός της την προετοιμάζει για τα υψηλότερα αξιώματα, σύμφωνα με τους αναλυτές, και η παρουσία της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς είναι το διπλωματικό της ντεμπούτο.

Ηδη, με την παρουσία της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε ιστορία ανταλλάσσοντας χειραψία με τον πρόεδρο Μου Γε-ιν, με τον οποίο θα έχει συνάντηση κατά το γεύμα που θα έχει σήμερα η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία μαζί του και οι αναλυτές δεν αποκλείουν ότι θα έχει να του επιδώσει προσωπικό μήνυμα του αδελφού της. Και ίσως και να διασταυρωθεί κάπου και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Οι πληροφορίες για την προσωπική της ζωή είναι αόριστες. Εικασίες που έχουν δημοσιευτεί σε νοτιοκορεατικά και ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης την θέλουν παντρεμένη με οικονομικό αξιωματούχο, γιο υψηλόβαθμου αξιωματούχου, με τον οποίο έχει ένα παιδί, ερωτευμένη με έναν σωματοφύλακα, ανύπαντρη και άκληρη. Όμως, την έχουν δει και με ένα δακτυλίδι στον παράμεσο...αλλά στον αδιαπέραστο κόσμο στην βορειοκορεατικής ηγεσίας, κανείς δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρος και για τίποτε.

Διαβάστε επίσης