ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάρι-Μαρκλ: με Spice Girls & 1.200 «θνητούς» καλεσμένους ο γάμος της χρονιάς;

Χάρι-Μαρκλ: με Spice Girls & 1.200 «θνητούς» καλεσμένους ο γάμος της χρονιάς;

Με τον βασιλικό γάμο της χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο να πλησιάζει, η επικαιρότητα γεμίζει από ειδήσεις, φήμες και ανακοινώσεις για τη γαμήλια τελετή. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα παντρευτούν στις 19 Μαΐου.

Περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι έχουν προσκληθεί στο πάρκο του Πύργου του Ουίνδσορ για να παρευρεθούν κατά την άφιξη του πρίγκιπα Χάρι και της ηθοποιού Μέγκαν Μαρκλ την ημέρα του γάμου τους τον Μάιο, όπως και κατά την αποχώρησή τους μετά το μυστήριο για μια βόλτα με άμαξα στην πόλη, ανακοίνωσε σήμερα το Ανάκτορο του Κένσινγκτον.

"Ο πρίγκιπας Χάρι και η δεσποινίς Μέγκαν Μαρκλ προσκάλεσαν 2.640 ανθρώπους στο πάρκο του Πύργου του Ουίνδσορ για να είναι παρόντες κατά την άφιξη" των ιδίων και "των προσκεκλημένων τους" όπως και "για να παρακολουθήσουν" στη συνέχεια, μετά την γαμήλια τελετή, "την αποχώρησή τους με άμαξα από τον πύργο", αναφέρει το Ανάκτορο του Κένσινγκτον σε ανακοίνωσή του.

Μεταξύ των προσκεκλημένων αυτών θα βρίσκονται 1.200 "μέλη του κοινού", διαφόρων ηλικιών και προφίλ, από τις τέσσερις γωνιές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Χάρι, ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, και η Μέγκαν θέλουν τα "μέλη του κοινού" να "αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι των εορταστικών εκδηλώσεων", υπογραμμίζει το Ανάκτορο του Κένσινγκτον στην ανακοίνωσή του.

"Ο γάμος αυτός, όπως όλοι οι γάμοι, θα είναι μια στιγμή χαράς και ευτυχίας που θα αντανακλά την προσωπικότητα και τις αξίες" των μελλονύμφων, προσθέτει.

Στους υπόλοιπους από τους 2.640 προσκεκλημένους θα περιλαμβάνονται 200 μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων, 610 της τοπικής κοινότητας του Ουίνδσορ, περίπου 100 μαθητές από τα γύρω σχολεία και 530 μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Reunion των Spice Girls για τη Μάρκλ;

Μέχρι σήμερα έχουμε διαβάσει ότι στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θα τραγουδήσει ο Εντ Σίραν ή ο Έλτον Τζον ή η Αντέλ θα τραγουδήσει ή οι Τέιλορ Σουίφτ, Ριάνα κι ένα ολόγραμμα του Πρινς. Τώρα μια ακόμη φήμη έρχεται να φέρει λάμψη στο γάμο των εκατομμυρίων στερλίνων.

Η Mel B, γνωστή ως Scary Spice, άφησε να εννοηθεί ότι οι Spice Girls ίσως ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τραγουδήσουν στον βασιλικό γάμο.

Η πληροφορία αποκαλύφθηκε στο αμερικάνικο τηλεοπτικό show, The Real. Εκεί η Mel B ρωτήθηκε αν γνωρίζει ποιοί επώνυμοι Βρετανοί έχουν προσκληθεί στον γάμο. "Ναι, θα πάω... Δεν ξέρω αν θα 'πρεπε να το πω αυτό" ήταν η απάντησή της. Όταν οι ερωτήσεις επέμειναν η Scary απάντησε.

"Ναι, εμείς οι πέντε Spice Girls θα είμαστε σίγουρα εκεί... Γιατί είμαι τόσο ειλικρινής;" αναφώνησε. Η αποκάλυψη έκανε τους οικοδεσπότες του show να τρέχουν μέσα στο στούντιο, φωνάζοντας "ναι, θα τραγουδήσουν. Ναι!". "Πρέπει να φύγω" είπε η Mel Β, "θα με απολύσουν".

Η σχέση του μελλοντικού ζεύγους με τις Spice Girl έχει ρίζες. Σε ηλικία 13 χρονών, ο Χάρι είπε ότι η συνάντηση μαζί τους - το 1997, σε συναυλία για συγκέντρωση πόρων που έδωσε το συγκρότημα στη Νότια Αφρική - ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής του.

Επιπλέον λέγεται πως η Μαρκλ είναι fan του συγκροτήματος του οποίου το μότο, τη δεκαετία του 1990, ήταν "Girl Power".

Επίσημη πρόσκληση γάμου έχει σταλεί και στις πέντε ωστόσο είναι λιγάκι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη Βικτόρια Μπέκαμ να συναινεί στο reunion του συγκροτήματος ως καθιερωμένη πλέον σχεδιάστρια μόδας.

Η Μπέκαμ παρευρέθη με τον σύζυγό της Ντέιβιντ στο γάμο των Ουίλιαμ και Μίντλετον.

Φήμες που θέλουν τη Μέγκαν Μαρκλ εγκάρδια φίλη της Μπέκαμ δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Σε άλλα νέα, αυτά είναι όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για όλα όσα θα συμβούν την ημέρα του βασιλικού γάμου τον Μάιο.

Το πρόγραμμα της ημέρας

Το ζευγάρι θα διανύσει μια διαδρομή 3 χιλιομέτρων μέσα από έξι δρόμους της πόλης προς το κάστρο Ουίνδσορ για το πλήθος που αναμένεται να είναι συγκεντρωμένο στο γαμήλιο αλλά και τουριστικό event της Βρετανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι θα τελέσει το μυστήριο.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ των Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον θα αναλάβουν το ρόλο των παράνυφων.

Η τελετή θα έχει διάρκεια μία ώρα και θα ολοκληρωθεί στη μία το μεσημέρι.

Στη συνέχεια, οι πολίτες θα μπορέσουν να απολαύσουν τους νεόνυμφους καθώς θα κάνουν μία βόλτα με άμαξα από το Κάστρο Windsor και πίσω.

Χάρι και Μαρκλ θα δεξιωθούν τους καλεσμένους τους στο St. George's Hall και το απόγευμα ο πρίγκιπας Κάρολος θα γιορτάσει το γάμο του δεύτερου γιου του με ένα κλειστό πάρτι για το ζευγάρι και το στενό οικογενειακό και φιλικό τους κύκλο.

Περίπου 300 άτομα αναμένεται να δώσουν το παρών στη δεξίωση μετά το γάμο.

2018 02 13T182218Z 549502309 RC14452C6DE0 RTRMADP 3 BRITAIN ROYALS HARRY MEGHAN

Reuters

Το ίδιο βράδυ έχει προγραμματιστεί "ανεπίσημο" δείπνο για περίπου 350 άτομα και μια λιτή δεξίωση με άφθονο, καλό whisky για 550-600 άτομα.

Ανεπίσημες πηγές επιβεβαιώνουν ότι το παλάτι του Κένσινγκτον έχει συζητήσει το θέμα της πρόσκλησης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του Μισέλ, που θεωρούνται προσωπικοί φίλοι του πρίγκιπα ωστόσο τίποτα ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμο.

Χάρι και Μαρκλ έχουν πάει ενάντια στην παράδοση επιλέγοντας το Σάββατο, καθώς οι βασιλικοί γάμοι συνήθως πραγματοποιούνται σε εργάσιμη μέρα.

Όσοι ανησυχούσαν ότι ο γάμος θα μπορούσε να βρεθεί απέναντι από τον τελικό του βρετανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ο οποίος διεξάγεται την ίδια μέρα καθησυχάστηκαν καθώς το παλάτι ξακαθάρισε ότι η γαμήλια τελετή θα ξεκινήσει το μεσημέρι, ενώ ο αγώνας ποδοσφαίρου ξεκινά στις 17:30 το απόγευμα.

Η βασιλική οικογένεια πληρώνει για το γάμο, αλλά το κόστος ασφάλειας για την εκδήλωση επιβαρύνει τους φορολογούμενους.

Ο 33χρονος Χάρι θα είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας στη σύγχρονη εποχή που θα παντρευτεί στην Εκκλησία της Αγγλίας με μία διαζευγμένη γυναίκα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το παλάτι του Κένσινγκτον τις επόμενες εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ