ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το… λάθος στο τατουάζ της Έμμα Γουάτσον

Το… λάθος στο τατουάζ της Έμμα Γουάτσον
EPA/NINA PROMMER

Η Έμμα Γουάτσον έχει εκφράσει δημόσια την υποστήριξή της στα κινήματα Time's Up και #MeToo. Γι' αυτό, καμία εντύπωση δεν προκάλεσε η επιλογή της να κάνει τατουάζ το πρώτο, αν και... κάτι «πήγε στραβά».

Στις 19 Φεβρουαρίου, στον λογαριασμό της στο Instagram είχε γράψει: «Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι το #TIMESUP πρέπει να είναι και θα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα. Ένα κίνημα το οποίο θα ορίζουν και του οποίου θα ηγούνται αυτοί τους οποίους επηρεάζει το πρόβλημα, κι όχι αυτοί που είναι στη εξουσία».

Στην εμφάνισή της στο πάρτι του Vanity Fair για τα Όσκαρ την είδαμε για πρώτη φορά με το νέο της τατουάζ υπέρ του κινήματος #TIMESUP στο εσωτερικό του δεξιού βραχίονα. Με μια «μικρή» διαφορά: το τατουάζ της γράφει «Times Up» σαν να λέμε «άσπρο πάτο στον χρόνο», κι όχι «Time's Up», δηλαδή «τέλειωσε ο χρόνος σας, έφτασε η ώρα».

Έλειπε μια απόστροφος. Και η απόστροφος είναι αυτή που στην περίπτωσή μας κάνει τη διαφορά. Η την 27χρονη πρωταγωνίστρια του «Η Ωραία και το Τέρας» -προφανώς- σχολιάστηκε επικριτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2018 03 05T000000Z 25927951 HP1EE350KVQUU RTRMADP 3 AWARDS OSCARS VANITYFAIR


Πηγή: REUTERS/Danny Moloshok

Τη Δευτέρα το πρωί κάποιος έγραψε στο Twitter: «"Times Up"; Sans apostrophe ("χωρίς απόστροφο", γαλλιστί); Ίσως να θέλεις να κοιτάξεις για επιστροφή των χρημάτων εκείνου του πτυχίου Αγγλικής Φιλολογίας στο πανεπιστήμιο Brown».

«Βεβαίως-βεβαίως, το ανορθόγραφα γραμμένο "Times Up" τατουάζ της Έμμα Γουάτσον πρακτικά είναι τρόπος για να κάνει τον κόσμο να κουβεντιάζει περισσότερο γι' αυτό» τουίταρε κάποιος άλλος.

Ακολούθησαν κι άλλοι. Ευτυχώς που το συγκεκριμένο τατουάζ δεν είναι μόνιμο.

Η απάντηση της Έμμα

Η ηθοποιός απάντησε σε όλους όσους έσπευσαν να την κρίνουν, αστειευόμενη, στο Twitter, λέγοντας πως χρειάζεται κάποιον που να ξέρει από αποστρόφους.

Όπως έγραψε: «Ανοιχτή θέση εργασίας για έμπειρο τατουατζή που δεν κάνει λάθη. Εμπειρία με αποστρόφους απαραίτητη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ