ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σιένα Μίλερ: Σχεδόν κάθε μέρα με έβριζαν ή με έφτυναν 10 με 15 άντρες

Σιένα Μίλερ: Σχεδόν κάθε μέρα με έβριζαν ή με έφτυναν 10 με 15 άντρες

Ακόμη μια ισχυρή γυναικεία φωνή, αυτή της ακτιβίστριας και ηθοποιού Σιένα Μίλερ έκανε τη δική της κατάθεση ψυχής ενώνοντας τη δύναμη της με τα κινήματα #MeToo & Time's Up

H Σιένα Μίλερ, ηθοποιός και πρώην σύντροφος του Τζουντ Λο, συμμετείχε στη συζήτηση #MeToo-Now What's του ΟΗΕ την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη και σόκαρε με όλα όσα αποκάλυψε στο κοινό.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, που ήταν μέρος της ετήσιας συνάντησης του ΟΗΕ για την ισότητα των φύλων, της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών, η Αγγλοαμερικανίδα ηθοποιός όχι μόνο μοιράστηκε τις εμπειρίες της για τη σεξουαλική παρενόχληση και τον σεξισμό σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, αλλά εξήρε και τις πρωτοβουλίες #MeToo και Time's Up για τα βήματα που έχουν κάνει με στόχο τη βελτίωση της ευημερίας των γυναικών στον χώρο εργασίας και ευρύτερα.

Η Μίλερ περιέγραψε ότι κάποια περίοδο ένιωθε "υπονομευμένη" και "υποτιμημένη". "Πριν από μερικά χρόνια μου δόθηκε ένας δυνατός και δυναμικός ρόλος σε ένα έργο που μου άρεσε. Ήταν ένα δίπρακτο έργο στο Μπρόντγουεϊ, αλλά μου προσφέρθηκαν λιγότερα από τα μισά χρήματα που έπαιρνε ως αμοιβή ο άνδρας ηθοποιός. Η απόφαση να απορρίψω αυτό τον συγκεκριμένο ρόλο ήταν δύσκολη και μοναχική, αναγκάστηκα να επιλέξω μεταξύ της παραχώρησης της αυτοεκτίμησής μου και της αξιοπρέπειας μου και ενός ρόλου με τον οποίο ήμουν ερωτευμένη" είπε.

"Αποδείχθηκε ότι ήταν μια κρίσιμη στιγμή στη ζωή μου. Όχι επειδή το έκανα, αλλά επειδή δεν το έκανα".

Η Μίλερ, 36 ετών, αναφέρθηκε επίσης στη διάρκεια της συζήτησης στην εποχή που αγωνίστηκε ενάντια στην εισβολή των paparazzi στην ιδιωτική της ζωή.

Ανέφερε ότι στην αρχή της καριέρας της υπήρξαν φορές που παρενοχλήθηκε από άνδρες φωτογράφους, "άνδρες οπλισμένους με κάμερες" και ισχυρίστηκε ότι "κρίθηκε και διασύρθηκε με τρόπο που δεν θα είχε συμβεί ποτέ" αν ήταν άντρας.

Ενάντια στην αγέλη

SIENNA MILLER REUTERS

REUTERS/Paul Hackett

Το 2011, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για την ηθική των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι το κυνήγι από τους παπαράτσι, ειδικά την εποχή που υπήρξε ζευγάρι με τον Τζουντ Λο, την έκανε να νιώθει συνεχώς την ιδιωτική της ζωή παραβιασμένη και την έφερνε σε μόνιμη κατάσταση άγχους και παράνοιας.

"Σχεδόν κάθε μέρα με κυνηγούσαν 10 με 15 άντρες, που με προκαλούσαν λεκτικά ή με έφτυναν" είχε αναφέρει.

Αλλά το 2008, κατέθεσε αγωγή εναντίον φωτογραφικού πρακτορείου, επικαλούμενη μια βρετανική απόφαση κατά της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντάχθηκε για να προστατεύει τους ανθρώπους από ενοχλητικούς που τους καταδιώκουν και από διαδηλωτές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

"Πέρασα στην αντεπίθεση" είπε η ηθοποιός. "Έχω αλλάξει τον νόμο περί απορρήτου".

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ