ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μassive Attack: αποχωρούν από το Facebook για την Cambridge Analytica

Μassive Attack: αποχωρούν από το Facebook για την Cambridge Analytica

Το Facebook έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και η καταιγίδα που φέρει το όνομα Cambridge Analytica μόλις αρχίζει και ξεσπάει.

Μετά από τις αποκαλύψεις που έφεραν στο φως οι New York Times και The Guardian για την εμπλοκή της εταιρίας δεδομένων στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 το κοινωνικό δίκτυο του Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι αντιμέτωπο με την οργή πολλών.

Το κίνημα #DeleteFacebook δείχνει να γιγαντώνεται, οι μηνύσεις από ιδιώτες και οι ερωτήσεις που απαιτούν να απαντηθούν από συνεργάτες, επενδυτές και κυβερνήσεις που ζητούν το λόγο από το Facebook και η βιομηχανία του θεάματος δείχνει να αντιδράει.

Τουλάχιστον αυτό κάνουν οι Massive Attack που έσβησαν τη σελίδα τους στο Facebook για τη "συνεχιζόμενη παραβίαση της ιδιωτικότητας των χρηστών, της έλλειψης διαφάνειας και την αδιαφορία του να λογοδοτήσει".

Βέβαια, όπως απαιτεί κάθε σωστός ατζέντης και μάνατζερ, οι Massive Attack δεν κάνουν λόγο για διαγραφή αλλά για "προσωρινή αποχή από το Facebook".

"Ελπίζουμε να αλλάξει τη στάση του γύρω από αυτά τα θέματα" καταλήγουν.

Οι Massive Attack παροτρύνουν τέλος τους αφοσιωμένους fan να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα για τα νέα της μπάντας που άλλαξε τη βρετανική μουσική βιομηχανία και μας έχει παραδώσει το Mezzanine για όλες εκείνες τις ώρες που συμφωνούμε όλοι ότι το Facebook είναι ό,τι το ταίσεις.

Στην παραδοχή ότι το Facebook έκανε λάθη στην υπόθεση Cambridge Analytica προχώρησε ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου Mαρκ Ζάκερμπεργκ.

"Είμαστε λάθος"

Ο Ζάκερμπεργκ με ανάρτηση του παραδέχθηκε ότι το Facebook έκανε λάθη στην υπόθεση Cambridge Analytica προχώρησε ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου Mαρκ Ζάκερμπεργκ.

"Έχω την υποχρέωση να προστατεύω τα δεδομένα σας και εάν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό τότε δεν μας αξίζει να σας υπηρετούμε".

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι το Facebook θα επικοινωνήσει με τους χρήστες των οποίων τα δεδομένων έφτασαν στα χέρια της Cambridge Analytica.

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, να διερευνηθούν όλες οι εφαρμογές με πρόσβαση στα δεδομένα του Facebook και εξετάζονται εξονυχιστικά όσα εμφανίζουν ύποπτη δραστηριότητα.

Το πάρτι μόλις ξεκινάει, ο Ζάκερμπεργκ θέλει την κατανόηση και συμπάθεια μας όσο θα κάνει μπρα ντε φερ με τους πολιτικούς και τις λυκοφιλίες των ισχυρών και το Unfinished Sympathy ντύνει μουσικά την ιστορία κάπως έτσι, για αρχή. Like a soul without a mind/ In a body without a heart/ I'm missing every part.

Unfinished Sympathy from Massive Attack on Vimeo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ