ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δεν σιώπησα για τον Γούντι Άλεν: η Κέιτ Μπλάνσετ εξηγεί στο CNNi

Δεν σιώπησα για τον Γούντι Άλεν: η Κέιτ Μπλάνσετ εξηγεί στο CNNi

Πρόσφατα το Χόλιγουντ και ειδικότερα όλοι όσοι έχουν συνεργαστεί με τον Γούντι Άλεν διχάστηκαν. Πολλοί πρώην συνεργάτες του Άλεν υποστήριξαν τη Ντίλαν Φάροου, την υιοθετημένη κόρη του Άλεν που τον κατηγορεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί, για το σθένος και τη δύναμη της ενώ άλλοι έμειναν σιωπηλοί αποφεύγοντας να πάρουν ανοικτά θέση για ένα σκάνδαλο που στοιχιεώνει τη βιομηχανία του θεάματος δεκαετίες τώρα.

Μία από τις πρωταγωνίστριες του Άλεν, η Κέιτ Μπλάνσετ που κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία του "Θλιμένη Τζάσμιν" θέλει να ξεκαθαρίσει τη στάση της τώρα. "Δεν νομίζω ότι σιώπησα. Καθόλου" υπογράμμισε η Μπλάνσετ σε εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ, αναφερόμενη στις κατηγορίες εις βάρος του διοπτροφόρου σκηνοθέτη.

"Την περίοδο που δούλευα με τον Γούντι Άλεν, δεν ήξερα τίποτα για τους ισχυρισμούς. Όλα αποκαλύφθηκαν όταν άρχισε να προβάλλεται η ταινία. Είπα, τότε, ότι είναι πολύ οδυνηρή και περιπεπλεγμένη κατάσταση για την οικογένεια, την οποία πιστεύω ότι θα έχουν την ικανότητα να επιλύσουν" συνέχισε η 48χρονη ηθοποιός.

"Αν πρέπει να επανεξεταστούν αυτοί οι ισχυρισμοί -και, απ' ό,τι έχω καταλάβει έχουν περάσει από το δικαστήριο- τότε το υποστηρίζω μ' όλη μου την καρδιά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι φανταστικά στο να οξύνουν την ευαισθησία για διάφορα ζητήματα, αλλά δεν είναι δικαστής και ένορκοι, κατά συνέπεια πιστεύω ότι πρέπει (αυτά τα θέματα) να εξετάζονται σε δικαστήριο" πρόσθεσε.

"Αν αυτή η κακοποίηση συνέβη, να ασκηθεί δίωξη κατά του δράστη ώστε κάποιος που δεν είναι, όπως εγώ, στη λαμπερή βιομηχανία να μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το νομικό προηγούμενο για να προστατέψει τον εαυτό του. Πάντα, ο κόσμος σ' αυτή τη βιομηχανία ή οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία γίνεται βορά, γιατί είναι ευάλωτος" τόνισε. Ο Γούντι Άλεν έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς.

"Η Κέιτ Μπλάνσετ, που συμμετέχει σε εκστρατεία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και δεν διστάζει να εκφράζεται δημόσια γι' αυτό, θα είναι επικεφαλής της κριτικής επιτροπής στις Κάννες, φέτος. Το εκλαμβάνουμε ως στροφή ενός φεστιβάλ με φτωχό ιστορικό όσον αφορά την ισότητα των δύο φύλων" σχολίασε πρόσφατα με tweet η εφημερίδα The New York Times.

"Μπορεί να είναι κανείς 'κάποιος που συμμετέχει σε εκστρατεία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και δεν διστάζει να εκφράζεται δημόσια γι' αυτό' και να είναι, δημόσια, υποστηρικτής του Γούντι Άλεν; Μοιάζει να είναι λίγο σχήμα οξύμωρο" απάντησε η Ντίλαν Φάροου.

Οι πιστοί φίλοι και οι άλλοι

Προσφάτως, ο Άλεκ Μπάλντουιν και η Νταϊάν Κίτον εκφράστηκαν και οι δύο υπέρ του σκηνοθέτη.

Την ίδια στιγμή, οι Μπλέικ Λάιβλι, Μάιλι Σάιρους, Σελένα Γκόμεζ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και Σκάρλετ Γιόχανσον δεν έχουν ακόμη μιλήσει για την απόφασή τους να δουλέψουν με τον Άλεν ενώ είναι υποστηρικτές των κινημάτων Time's Up και #MeToo.

Στον αντίποδα οι Μάικλ Κέιν, Μίρα Σορβίνο, Ντέιβιντ Κρούμχολτζ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Κόλιν Φερθ και Γκρέτα Γκέργουικ μετανιώνουν που συνεργάστηκαν μαζί του και δηλώνουν αμέριστη υποστήριξη στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ