ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άμπερ Χερντ: σε νοσοκομείο παίδων τα χρήματα του διαζυγίου της από τον Τζόνι Ντεπ

Άμπερ Χερντ: σε νοσοκομείο παίδων τα χρήματα του διαζυγίου της από τον Τζόνι Ντεπ

"Εκ μέρους όλων των παιδιών και των οικογενειών των οποίων η ζωή έχει επηρεαστεί, αλλά και όλων εμάς του Νοσοκομείου Παίδων του Λος Άντζελες, εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας" γράφει στην ανακοίνωση του το νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες (CHLA) απευθυνόμενο στην Άμπερ Χερντ. 

Η Χερντ πραγματοποίησε τη δημόσια δέσμευση της, να διαθέσει του ποσού που πήρε από το διαζύγιό της με τον ηθοποιό Τζόνι Ντεπ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η 31χρονη ηθοποιός είχε δεσμευτεί ήδη από το 2016. Σχεδόν δύο χρόνια η Χερν αποδεικνύει τη φιλανθρωπία της με το όνομα της να βρίσκεται στη λίστα του νοσοκομείου με τους δωρητές για το 2017.

Το όνομα της Χερντ βρίσκεται στη λίστα του CHLA, με τη δήλωση που αναφέρει: "Ανακοινώνουμε τη λίστα με τους έκτακτους δωρητές μας κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2017".

Το ποσό της δωρεάς δεν έχει ανακοινωθεί. Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η δωρεά κυμαίνεται μεταξύ του 1 εκατ. δολαρίων και των 4,9 εκατομμυρίων ενώ άλλα ότι ξεπερνάει τα 7 εκατομμύρια δολάρια.

Ενδοοικογενειακή βία

amber

Η Άμπερ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου κατά του Τζόνι Ντεμπ στις 23 Μαΐου του 2016, ύστερα από ένα χρόνο έγγαμου βίου, ενώ ταυτόχρονα κατέθεσε εναντίον του και περιοριστικά μέτρα κατηγορώντας τον ηθοποιό για σωματική και λεκτική βία κατά τη διάρκεια του γάμους τους.

Ο Ντεπ είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς της 31χρονης ηθοποιού.

Με την έκδοση του διαζυγίου η πρώην σύζυγος είχε δηλώσει: "Η σχέση μας ήταν έντονα παθιασμένη και μερικές φορές ασταθής, αλλά πάντα υπήρχε αγάπη. Κανένα από τους δυο μας δεν έχει καταθέσει ψευδείς κατηγορίες για οικονομικό όφελος. Δεν υπήρξε ποτέ πρόθεση για σωματική ή συναισθηματική βλάβη".

Στη ίδια δήλωση είχε ανακοινωθεί ότι η Άμπερ θα δωρίσει τα χρήματα από το διαζύγιο σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, καθώς και το ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω δημόσιες δηλώσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα ξεκαθαρίζοντας ότι "η Άμπερ επιθυμεί το καλύτερο για τον Τζόνι στο μέλλον".

Τότε έγινε γνωστό ότι η ηθοποιός σχεδιάζει να δωρίσει τα χρήματα από τον διακανονισμό, ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων, στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και το CHLA καθώς και σε οργανώσεις που προστατεύουν τις γυναίκες από τη βία.

"Όπως περιγράφεται στην εντολή περιορισμού και τον διακανονισμό του διαζυγίου, τα χρήματα δεν έπαιξαν ρόλο για μένα και δεν είχαν ποτέ σημασία, εκτός από το βαθμό που θα μπορούσα να το δώσω σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και, κατά αυτόν τον τρόπο, ελπίζω να βοηθήσω τους λιγότερο ικανούς να υπερασπιστούν τον εαυτό τους" είχε δηλώσει τότε η Χερντ.

Έκτοτε η Χερντ είναι ακτιβίστρια κατά της ενδοοικογενειακής βίας και "επενδύει" το όνομα της σε φιλανθρωπίες ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο.

https://www.instagram.com/p/BhWqe5qAPWW

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ