ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Συνδέομαι με τη διαχρονική ενέργεια: ο Κanye West φιλοσοφεί σε real time στο Τwitter

Συνδέομαι με τη διαχρονική ενέργεια: ο Κanye West φιλοσοφεί σε real time στο Τwitter

Το alter ego της Κιμ Καρντάσιαν και ένας από τους πιο εκκεντρικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, ο Κάνιε Γουέστ απασχολεί ξανά την επικαιρότητα με ιδιότυπους τρόπους. Ο σχεδιαστής μόδας, επιχειρηματίας, καλλιτέχνης, σύζυγος της Καρντάσιαν και πατέρας τριών αποκαλύπτει ακόμη ένα κρυφό ταλέντο του. Αυτό του συγγραφέα και στοχαστή. Και βέβαια το κάνει μέσα από την πλατφόρμα του Twitter.

Ο Ουέστ ανακοίνωσε ότι γράφει ένα βιβλίο φιλοσοφίας που εξετάζει την τέχνη, τη διαχρονικότητα και την πνευματικότητα και θα έχει τίτλο Break the Simulation. Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης αναφέρθηκε στο βιβλίο σε συνέντευξή του στον διακοσμητή εσωτερικών χωρών, αντικέρ, συλλέκτη έργων τέχνης Άξελ Βερβούρντ, η οποία δημοσιεύθηκε στο The Hollywood Reporter.

Η συνέντευξη συνέπεσε με την επιστροφή του ράπερ, συζύγου της Κιμ Καρντάσιαν πρωταγωνίστριας του τηλεοπτικού ριάλιτι Keeping Up with the Kardashians στο Twitter, όπου δημοσίευσε πολλές φιλοσοφικές ιδέες "μεγέθους μπουκιάς" -όπως τις όρισε η ιστοσελίδα The Independent.

Ο Oυέστ ανακοίνωσε ότι τα πρόσφατα tweets δεν είναι μόνον οι στοχασμοί του συζύγου της Καρντάσιαν, αλλά φιλοσοφικά μανιφέστα που συνθέτουν το βιβλίο.

"Αυτό είναι το βιβλίο μου που το γράφω σε πραγματικό χρόνο. Κανένας εκδότης ή δημοσιογράφος δεν θα μου πει τι να βάλω πού ή πόσες σελίδες να γράψω. Αυτό δεν είναι μια οικονομική ευκαιρία είναι μια έμφυτη ανάγκη να εκφραστώ" σημείωσε στο Twitter.

Σε ένα άλλο μήνυμα ανέφερε: "Θα δουλεύω αυτό το 'βιβλίο' όταν το αισθάνομαι. Όταν καθόμαστε ήρεμοι τα πρωινά, έχουμε τόσες πολλές ιδέες και τόσα πράγματα που θέλουμε να εκφράσουμε. Όταν διάβασα αυτό το tweet δεν μου άρεσε που χρησιμοποίησα τόσες φορές τη λέξη εγώ, έτσι άλλαξα τα εγώ και τα έκανα εμείς".

Τι γράφει ο Ουέστ στο Twitter

Ορισμένα από τα πρόσφατα μηνύματα του Κάνιε Ουέστ που αναδημοσιεύθηκαν από χρήστες του Twitter ήταν: "Μερικές φορές πρέπει να απαλλαγείτε από τα πάντα", "Η απόσπαση προσοχής είναι ο εχθρός του οράματος" και "Πρέπει να προστατεύετε την ικανότητά σας να δημιουργείτε με κάθε κόστος".

"Γράφω ένα βιβλίο φιλοσοφίας με τίτλο Break the Simulation. Και έχω αυτή τη φιλοσοφία - ή ας πούμε ότι είναι απλώς μια ιδέα γιατί μερικές φορές η φιλοσοφία ακούγεται υπερβολικά βαριά" ανέφερε ο Ουέστ στη συνέντευξή του στον Βέλγο διακοσμητή.

"Έχω μια αντίληψη για τις φωτογραφίες και είμαι διστακτικός όσον αφορά τις φωτογραφίες - για τους ανθρώπους που έχουν εμμονή με τις φωτογραφίες - επειδή σε βγάζουν από το παρόν και σε μεταφέρουν στο παρελθόν ή σε μεταφέρουν στο μέλλον. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τεκμηρίωση, αλλά πολλές φορές ξεπερνούν τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι κολλάνε πάρα πολύ στις αναμνήσεις. Οι άνθρωποι πάντα θέλουν να ακούν την ιστορία από κάτι, το οποίο είναι σημαντικό, αλλά νομίζω ότι δίνεται πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην ιστορία" σημείωσε.

"Πιστεύω ότι όλος ο χρόνος είναι το τώρα. Το μέλλον είναι εδώ τώρα, το παρελθόν είναι εδώ τώρα. Υπάρχουν άνθρωποι, τους οποίους συναντάς και λες 'Είσαι από το μέλλον'. Το αισθάνεσαι στο πνεύμα τους, άνθρωποι ζουν σε μία εποχή, κατά την οποία ο χρόνος δεν τιμά το ποιοι είναι και υπάρχουν άλλοι άνθρωποι τώρα, τους οποίους ο χρόνος τιμά και καταλήγουν διάσημοι και τρομεροί. Αλλά έχω την ικανότητα να συνδέομαι με τη διαχρονική ενέργεια, με ανθρώπους και μουσικούς με τους οποίους συνεργάζομαι" είπε.

"Όταν ετοιμάζαμε το video του Runaway με τη Vanessa Beecroft, ήταν πολύ σημαντικό να μην καθορίσουμε τον χρόνο, να μην δώσουμε ετικέτες στο περιβάλλον, στο οποίο ήμασταν" τόνισε.

Διπλό χτύπημα τον Ιούνιο

Επιπλέον ο Ουέστ που νοσηλεύτηκε πριν από ενάμισι χρόνο με νευρική κρίση λόγω στρες και μεγάλης κούρασης, ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο άλμπουμ του τον Ιούνιο.

Σε μια σειρά από μηνύματά του στο Twitter, ο 40χρονος καλλιτέχνης που έχει συγκρίνει τον εαυτό του με τον Μιχαήλ Άγγελο, δήλωσε ότι ένα σόλο άλμπουμ του με 7 τραγούδια θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου και ένα ακόμη που ερμηνεύει με τον ράπερ Kid Cudi μια εβδομάδα αργότερα.

Το album στο οποίο συνεργάζεται με τον προστατευόμενό του θα έχει τίτλο "Kids See Ghost", όπως διευκρίνισε.

Ο σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν είχε διακόψει ξαφνικά την περιοδεία του το 2016, έπειτα από ένα 20λεπτο παραλήρημα ύβρεων κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Τότε τα είχε βάλει για τα καλά με τον Τζέι-Ζι και είχε ανακοινώσει την υποστήριξή του στον ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, ο ράπερ είχε νευρική κατάπτωση. 'Εκτοτε, ο ράπερ από το Σικάγο τηρεί μια σχετικά διακριτική στάση στα μέσα ενημέρωσης.

Ο τελευταίος του δίσκος κυκλοφόρησε το 2016 με το Fade να είναι ένα από τις επιτυχίες του album The Life of Pablo που κέρδισε κοινό και κριτικούς και καθιέρωσε την Teyana Taylor.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ