ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Super Trouper! Oι ABBA επιστρέφουν με δύο νέα κομμάτια μετά από 35 χρόνια

Super Trouper! Oι ABBA επιστρέφουν με δύο νέα κομμάτια μετά από 35 χρόνια

Οι ΑΒΒΑ, το εμβληματικό συγκρότημα της σκανδιναβικής ποπ και παντοτινοί ήρωες της Eurovision, επιστρέφουν με διπλό χτύπημα και δισκογραφικά. Οι Σκανδιναβοί  αυτοκράτορες της μουσικής βιομηχανίας θα κυκλοφορήσουν δύο νέα κομμάτια, 18 μήνες μετά την ανακοίνωση τους ότι επιστρέφουν ως ολογράμματα για να διασκεδάσουν ξανά τα πλήθη με τη συνδρομή της ψηφιακής τεχνολογίας και της εικονικής πραγματικότητας

Το νέο ανακοίνωσαν οι ίδιοι μέσα από το Instagram με ανάρτηση που ήδη έχει γίνει viral στις ιστοσελίδες της μουσικής βιομηχανίας. Πρόκειται για τις πρώτες νέες δουλειές τους μετά από δισκογραφική απουσία 35 ετών.

Οι ABBA ανακοίνωσαν τον τίτλο του ενός από τα δύο κομμάτια, το “I Still Have Faith In You” είναι μια συμπαραγωγή των Σκανδιναβών που έγραψαν τη μουσική ιστορία της ποπ του 20ου αιώνα με τα δίκτυα NBC και BBC.

Το 2016 το συγκρότημα των Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid (Frida) Lyngstad, βρέθηκαν μαζί για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια αποχής τους από τη δημόσια σφαίρα για ένα private event στη Στοκχόλμη.

https://www.instagram.com/p/BiEl5cslkdR

Οι νικητές του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision (Waterloo) διαλύθηκαν το 1982 και δεν ενώθηκαν ποτέ ξανά, παρά τις εκκλήσεις από τις λεγεώνες των θαυμαστών τους σε όλο τον κόσμο.

"Βλέπουμε ο ένας τον άλλο κάπου - κάπου, κάναμε μερικά διαφορετικά πράγματα και τώρα έχουμε ένα project μπροστά μας" είπε στη σουηδική εφημερίδα Expressen.

Οι ΑΒΒΑ είναι virtual

Στο σόου θα χρησιμοποιηθεί παρόμοια τεχνολογία με αυτή που "επιστρατεύθηκε" κατά την εμφάνιση ολογράμματος του Αμερικανού ράπερ, Τουπάκ στο Φεστιβάλ Coachella το 2012, με εικονικές αναπαραστάσεις κάθε μέλους μαζί με μια ζωντανή μπάντα.

Η συναρπαστική εξέλιξη για τους θαυμαστές των ABBA έρχεται μετά από την έκθεση αφιερωμένη στο τετραμελές συγκρότημα που αποπλάνησε το Λονδίνο.

Μέσα στην έκθεση με γκλίτερ, ντίσκο και μελωδία

abba

Η έκθεση φέρει εύστοχα τον τίτλο "ABBA: Super Troupers" από τη μεγάλη επιτυχία τους "Super Trouper" του 1980 και θα δώσει στους θαυμαστές την ευκαιρία να δουν αντικείμενα από τα ιδιωτικά αρχεία του συγκροτήματος για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επισκέπτες τής έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται σε διαφορετικούς χώρους που αντιπροσωπεύουν ένα καίριο κομμάτι της ιστορίας των ABBA – όπως το δωμάτιο του Brighton Grand Hotel, όπου έμειναν κατά τη διάρκεια του θριάμβου τους στη Eurovision το 1974.

Ένας άλλος χώρος θα είναι διαμορφωμένος στο στούντιο ηχογράφησης του συγκροτήματος Polar, στη Στοκχόλμη και θα μπορούν οι επισκέπτες να δουν τα αυθεντικά μουσικά όργανα και τους χειρόγραφους στίχους των ABBA.

Περιγράφοντας την έκθεση, ο τραγουδιστής των ABBA, Μπιορν Ουλβέους δήλωσε:

Εφόσον τα τραγούδια μας που γράφτηκαν τη δεκαετία του '70 εξακολουθούν να ακούγονται και σήμερα, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι η έκθεση στο Southbank Center τα τοποθετεί στο χρονικό πλαίσιο, στο οποίο δημιουργήθηκαν. Ηχογραφήσαμε το “Mamma Mia” το 1975. Τι συνέβη στη Βρετανία και στον κόσμο τότε; Ένα είναι σίγουρο – φαίνεται απίστευτα πολύ καιρός πριν!"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ