ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δείτε το «άσεμνο» video που σκανδάλισε το κοινό σε αγώνα wrestling στη Σαουδική Αραβία

Δείτε το «άσεμνο» video που σκανδάλισε το κοινό σε αγώνα wrestling στη Σαουδική Αραβία

"Ζητούμε συγγνώμη από τους θεατές που παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργάνωσε η (αμερικανική εταιρία πάλης) World Wrestling Entertainment στη Τζέντα, για τα κλιπ που μεταδόθηκαν και έδειχναν γυναίκες άσεμνα ενδεδυμένες". Τέτοιες εικόνες "απαγορεύονται και θα συνεχίσουν να απαγορεύονται", ανακοίνωσε η Γενική Αρχή Αθλητισμού του βασιλείου, που υπάγεται στην κυβέρνηση μετά από ένα video που ενόχλησε, ενθουσίασε και σκανδάλισε το κοινό σε τουρνουά κατς στη Σαουδική Αραβία το Σαββατοκύριακο.

Το διαφημιστικό video που προβλήθηκε στη γιγαντοοθόνη του σταδίου, το οποίο έδειχνε μακρομαλλούσες παίκτριες του κατς, με μαγιό και ψηλές μαύρες μπότες προκάλεσε επιφωνήματα ευφορίας των θεατών, ανδρών και γυναικών στο αθλητικό γεγονός.

Το video συνεχίζει να προβάλλεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα στο συντηρητικό μουσουλμανικό βασίλειο.

Το κατς είναι δημοφιλές στον Κόλπο, κυρίως στη Σαουδική Αραβία, και οι αστέρες του αθλήματος όπως ο παλαιστής Τζον Σίνα, έχουν πολλούς θαυμαστές.

Η Σαουδική Αραβία που ανοίγεται όλο και περισσότερο, με προτροπή του νεαρού πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν, φιλοξένησε τους τελευταίους μήνες σειρά συναυλιών και μια εβδομάδα μόδας. Το βασίλειο ανοίγει κινηματογραφικές αίθουσες, έπειτα από 35 χρόνια απαγόρευσης και έχει περιορίσει τις εξουσίες της θρησκευτικής αστυνομίας.

Ωστόσο, οι συντηρητικοί κύκλοι στη χώρα συνεχίζουν να ασκούν επιρροή και οι αρχές προβάλλουν μερικές φορές εμπόδια στα βήματα για μεταρρυθμίσεις.

Επί του παρόντος, οι Σαουδάραβες δαπανούν δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για να πάνε να δουν ταινίες και θεάματα ή να επισκεφτούν πάρκα αναψυχής σε γειτονικά τουριστικά κέντρα, όπως το Ντουμπάι.

Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας έδωσε το Σάββατο το πράσινο φως για την κατασκευή μιας "πόλης αναψυχής" κοντά στην πρωτεύουσα Ριάντ, που εντάσσεται στη βούληση του βασιλείου να είναι ανοικτό και να διαφοροποιήσει την οικονομία του η οποία εξαρτάται πολύ από το πετρέλαιο.

Το μεγάλο αυτό σχέδιο ανάπτυξης στην Κιντίγια, νοτιοδυτικά του Ριάντ, θα εκτείνεται σε 334 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Παρουσιάζεται ως μια αντίστοιχη Disneyland που οι αρχές ελπίζουν να προσελκύει "17 εκατομμύρια επισκέπτες έως το 2030".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ