ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σαφάρι για έρωτα: το ρομάντζο των Χάρι και Μαρκλ «άνθισε» στη Μποτσουάνα

Σαφάρι για έρωτα: το ρομάντζο των Χάρι και Μαρκλ «άνθισε» στη Μποτσουάνα

Όλα ήταν προσχεδιασμένα από την αρχή. Όταν ο πρίγκιπας Χάρι κάλεσε τη Μέγκαν Μαρκλ σε ένα ταξίδι στην άγρια ομορφιά της Μποτσουάνα ήξερε ότι εκείνη θα έλεγε το ναι.

Ο πρίγκιπας Χάρι μιλά για την Μποτσουάνα σαν να είναι το "δεύτερο σπίτι" του. Ο 33χρονος εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ έχει ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα αυτή της νότιας Αφρικής.

Ο πατέρας του ήταν αυτός που πριν από 20 χρόνια πήρε τον Χάρι και τον μεγαλύτερο αδελφό του Ουίλιαμ και ταξίδεψαν εκεί μόλις δύο μήνες μετά τον θάνατο της Νταϊάνας. 'Εκτοτε ο Χάρι έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα για ξεκούραση και αναψυχή, μακριά από τα μέσα ενημέρωσης.

Εκεί, σε ένα πολυτελές καταφύγιο σαφάρι πήγε ο Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ σε μια ρομαντική απόδραση πέρυσι, όπου οι φιλοξενούμενοι του τόπου αυτού ξυπνούν ακούγοντας τα περιστέρια να γουργουρίζουν στα δέντρα και τους ιπποπόταμους να ταράσσουν τα γαλήνια νερά του Δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο.

Η απόδραση του ζεύγους στο Δέλτα του Οκαβάνγκο τον περασμένο Αύγουστο είχε μείνει μυστική, με τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον και τους διευθυντές του καταφυγίου να αρνούνται οποιαδήποτε σχόλιο. Όμως δημοσιογράφος του Reuters μίλησε με δύο ανθρώπους από την περιοχή αυτή.

Στο καταφύγιο Μαπούλα που σημαίνει "μητέρα της βροχής", ένα απομονωμένο θέρετρο όπου η βραδιά κοστίζει 800 δολάρια, ο Χάρι και η Μέγκαν κοιμήθηκαν σε παραδοσιακή καλύβα με καλαμοσκεπή, με εξωτερικό ντους, ενώ το λαξευμένο ξύλινο κρεβάτι τους έβλεπε σε μια φυσική λιμνοθάλασσα.

Το ζευγάρι απόλαυσε μια κρουαζιέρα με ηλιοβασίλεμα κατά μήκος των ορμίσκων ενώ μπροστά τους ξετυλίγονταν τεράστιες καλλιεργημένες εκτάσεις. Σταμάτησαν για λίγο να δοκιμάσουν την τύχη τους στο ψάρεμα.

"Ο Χάρι έπιασε ένα ψάρι την ώρα που αστειευόταν μαζί με τη Μέγκαν", είπε ένας άνθρωπος που τους παρατηρούσε από μακριά. "Είναι όπως οι καθημερινοί άνθρωποι. Ήταν πολύ χαλαροί. Μπορούσες να δεις ότι ήταν πολύ ευτυχισμένοι που ήταν μαζί".

Μια μέρα, νωρίς το πρωί, το ζευγάρι χάθηκε στον ορίζοντα θέλοντας να δει άγρια ζώα, τα οποία άλλωστε αποτελούν πόλο έλξης για τους πλούσιους πελάτες που επισκέπτονται το Οκαβάνγκο, ένα από τα μεγαλύτερα εσωτερικά δέλτα στον κόσμο, ένα θαύμα της φύσης.

Στην πιο ρομαντική πρόταση στο καταφύγιο, ο Χάρι και η Μέγκαν εξαφανίστηκαν το σούρουπο σε ερημική περιοχή και κάτω από ένα μπαομπάμπ είχαν ένα πλούσιο δείπνο, δίπλα σε αναμμένη φωτιά. Όταν ο διακοπές τελείωσαν, ο Χάρι ευχαρίστησε το προσωπικό δίνοντας πλούσια φιλοδωρήματα και μάλιστα ένα μέλος του προσωπικού συγκινημένο αποχαιρετούσε το ζευγάρι που έφευγε από το ιδιωτικό αεροδρόμιο του θέρετρου.

Η άλλη πατρίδα του

Η Μποτσουάνα, μια χώρα περίπου δύο εκατομμυρίων κατοίκων, που εκτείνεται σε μια περιοχή που έχει το μέγεθος της Γαλλίας, ήταν πάντα ένας τόπος περίσκεψης και παρηγοριάς για τον Χάρι.

Την επισκέφθηκε για πρώτη φορά όταν ήταν 13 ετών, μετά τον θάνατο της μητέρας του. 'Εκτοτε επέστρεψε πολλές φορές για ξεκούραση και φιλανθρωπική δράση.

Φέτος, ο Χάρι έγινε προστάτης της Rhino Conservation Botswana (RCB), του φιλανθρωπικού σκοπού για την προστασία των άγριων ρινόκερων στην Μποτσουάνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ