ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Avengers: ρεκόρ εισιτηρίων και στη δύσκολη αγορά της Κίνας για τη Μarvel

Avengers: ρεκόρ εισιτηρίων και στη δύσκολη αγορά της Κίνας για τη Μarvel

H τελευταία κινηματογραφική περιπέτεια των Εκδικητών, το "Avengers: Infinity War", θα περάσει στην ιστορία των πλέον εμπορικά επιτυχημένων ταινιών σε κάθε κινηματογραφική αγορά. Μετά το εντυπωσιακό άνοιγμα στα ταμεία των ΗΠΑ το τελευταίο στοίχημα της Marvel -συμφερόντων Disney-  ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην ανταπόκριση του κοινού και στη δύσκολη αγορά της Κίνας. 

Πάνω από 100 εκατομμύρια γιουάν (15,71 εκατ. δολάρια) έχουν αποφέρει μέχρι σήμερα στην ηπειρωτική Κίνα οι προπωλήσεις εισιτηρίων της τελευταίας ταινίας των Disney και Marvel "Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας" οκτώ ημέρες πριν την επίσημη προβολή της αύριο, σύμφωνα με στοιχεία εταιρίας κινηματογραφικών δεδομένων.

Εισιτήρια αξίας τουλάχιστον 45 εκατ. γιουάν έχουν προπωληθεί για αύριο, Παρασκευή, που θα γίνει η πρεμιέρα της ταινίας, ενώ εκτιμάται ότι το συνολικό ποσοστό των εισιτηρίων που θα πωληθούν θα αγγίξει το 96,5% των εισιτηρίων όλων των ταινιών που προβάλλονται αυτή την περίοδο στην Κίνα.

Η σειρά "Εκδικητές" έχει προκαλέσει αίσθηση στην κινηματογραφική αγορά της Κίνας.

Η πρώτη ταινία που προβλήθηκε τον Μάιο του 2012 απέφερε κέρδη ύψους 568.5 εκατ. γιουάν, ενώ η επόμενη ταινία τρία χρόνια αργότερα, το 2015, "Εκδικητές: Η εποχή των Ultron" κατέρριψε τον αριθμό ρεκόρ εισιτηρίων καταγράφοντας πωλήσεις ύψους 1.46 δισεκ. γιουάν.

Εναντίον του Star Wars

Λίγες μέρες πριν η εταιρία Exhibitor Relations, ειδικευμένης στην έρευνα και στις μετρήσεις στον τομέα της ψυχαγωγίας, αποκάλυψε ότι η ταινία "Avengers: Infinity War" κατέρριψε τα ρεκόρ μόλις προβλήθηκε στις αίθουσες, αποκομίζοντας συνολικά 630 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 520 εκατ. ευρώ) παγκοσμίως το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της.

"Είχε τις μεγαλύτερες πωλήσες παγκοσμίως στην ιστορία του κινηματογράφου το Σαββατοκύριακο". Και αυτό χωρίς την Κίνα, όπου θα προβληθεί στις 11 Μαΐου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ταινία της Marvel με πρωταγωνιστές αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στον ρόλο του Iron Man και η Σκάρλετ Γιόχανσον στον ρόλο της "Μαύρης Χήρας", κατέκτησε την κορυφή του αμερικανικού box-office το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του σε 4.474 αίθουσες με εισιτήρια 250 εκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας επίσης ένα ρεκόρ.

Η ταινία "Avengers" εκθρονίζει την ταινία "Πόλεμος των Άστρων: Η Αφύπνιση της Δύναμης", που είχε αποκομίσει 248 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της το 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ