ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κέιτ Μπλάνσετ: Ας μιλήσουν τα δικαστήρια για Γούντι Άλεν & Χάρβεϊ Γουάινστιν

Κέιτ Μπλάνσετ: Ας μιλήσουν τα δικαστήρια για Γούντι Άλεν & Χάρβεϊ Γουάινστιν

Λίγο πριν ξεκινήσει η γιορτή του κινηματογράφου στην Κρουαζέτ η πρόεδρος τουΦεστιβάλ Καννών  Κέιτ Μπλάνσετ μιλάει ανοιχτά για τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ και τους συνεργάτες της Γούντι Άλεν και Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Η ηθοποιός από την Αυστραλία υποστηρίζει ότι πρέπει να ξανανοίξει στο δικαστήριο η υπόθεση της υποτιθέμενης σεξουαλικής παρενόχλησης του Γούντι Άλεν προς την θετή κόρη του. Από την άλλη βέβαια εξακολουθεί να αρνείται να απορρίψει την εργασιακή σχέση της μαζί του.

Τον Μάρτιο η Μπλάνσετ που έχει κερδίσει το Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου Ρόλου για την ταινία του Άλεν "Blue Jasmine" κατηγορήθηκε ότι επέλεξε να σιωπήσει σχετικά με την κατηγορία κατά του Γούντι. Αρνήθηκε ότι σιωπούσε και είχε πει ότι αυτές οι κατηγορίες εξετάζονται στο δικαστήριο.

Αυτό επανέλαβε σε συνέντευξη που έδωσε, την περασμένη Τετάρτη, στο Variety.

"Είχα μια πολύ παραγωγική περίοδο συνεργασίας με τον Γούντι, κι έχει γράψει ορισμένους από τους πιο εξαιρετικούς γυναικείους ρόλους. Αλλά την περίοδο που δούλευα μαζί του δεν ήξερα τίποτα για ό,τι συνέβαινε, αργότερα πήρε δημοσιότητα. Για μένα, ωστόσο, πιο σημαντικό από το να δώσω ακόμα έναν τίτλο για πρωτοσέλιδο, και να δείξω με το δάχτυλο, είναι, αν δεν έχει επιλυθεί το θέμα... Είμαι αναφανδόν υπέρ του να ξαναπάει η υπόθεση στο δικαστήριο, γιατί η λύση βρίσκεται εκεί" είπε.

"Προφανώς η Ντίλαν Φάροου ζούσε σ' έναν κόσμο οδύνης, κι αν η υπόθεση δεν δικάστηκε σωστά πρέπει να ανοιχτεί ξανά και να επιστρέψει στο δικαστήριο γιατί εκεί επιλύονται αυτά τα θέματα" πρόσθεσε η 48χρονη ηθοποιός.

"Ο Γουάινστιν με παρενοχλούσε"

Cate Blanchett for Variety Magazine May 2018 1

Η Μπλάνσετ μίλησε επίσης και για τη δουλειά της με τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, τον οποίο κατηγόρησε πως την παρενοχλούσε σεξουαλικά στο παρελθόν. "Νομίζω ότι, κατ' αρχάς, όντως εκμεταλλευόταν τους ευάλωτους. Όπως όλα τα αρπακτικά. Εννοώ, ότι μου έβγαζε ένα άσχημο συναίσθημα... Συχνά, μου έλεγε 'δεν είμαστε φίλοι' γιατί δεν έκανα αυτό που μου ζητούσε να κάνω" πρόσθεσε αν και δεν θέλησε να πει τι ζητούσε ο μεγαλοπαραγωγός από την ίδια.

"Θεωρείτο παράδειγμα προς μίμηση γιατί, δυστυχώς, είναι τυπική περίπτωση ορισμένου είδους αντρών" συνέχισε η Κέιτ.

"Μ' ενδιαφέρει να ασκηθεί δίωξη κατά αυτών των ανθρώπων. Πρέπει να υπάρξει δικαστικό προηγούμενο. Όταν υπάρξει δικαστικό προηγούμενο μετά από καταδίκη κάποιων, τότε άλλοι μπορούν να ωφεληθούν ακριβώς επειδή υπάρχουν αυτά τα δικαστικά προηγούμενα. Αλλά εγώ να τροφοδοτώ κουτσομπολιά και περιγραφές; Αρκετά κυκλοφορούν" κατέληξε και έπαιξε τη φυσαρμόνικα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ