ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το MeToo μια μαζική υστερία: ο Πολάνσκι απειλεί με μήνυση την Ακαδημία των Όσκαρ

Το MeToo μια μαζική υστερία: ο Πολάνσκι απειλεί με μήνυση την Ακαδημία των Όσκαρ
REUTERS/Regis Duvignau

Ο ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι και ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι, που έχουν εμπλακεί σε σεξουαλικά σκάνδαλα, αποβλήθηκαν από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών κάποια 24ωρα πριν. Η απόφαση ενόχλησε τον σκηνοθέτη που απειλεί με μήνυση την Ακαδημία των Όσκαρ και επιτίθεται στο κίνημα #MeToo μιλώντας για "μαζική υστερία". 

Όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία, ο Κόσμπι και ο Πολάνσκι διαγράφηκαν "σύμφωνα με τους Κανόνες Δεοντολογίας" που τηρεί η οργάνωση. Ο 80χρονος Κόσμπι κρίθηκε ένοχος πρόσφατα για σεξουαλικά αδικήματα.

Ο Πολάνσκι με τη σειρά του παραδέχτηκε το 1977 ότι είχε ανάρμοστες σεξουαλικές επαφές με ένα 13χρονο κορίτσι στο Λος Άντζελες.

Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη έστειλε επιστολή στην Ακαδημία απαιτώντας μια "πιο τίμια και δίκαιη αντιμετώπιση του Πολάνσκι" επιβεβαιώνει το The Hollywood Reporter.

Επιπλέον ο Πολάνσκι έδωσε συνέντευξη στην έκδοση του Newsweek στην Πολωνία. Σε αυτή επιτίθεται στο κίνημα #MeToo.

"Όταν το βλέπω, μου θυμίζει τον θάνατο ενός Βορειοκορεάτη ηγέτη, για τον οποίο έκλαιγαν τρομερά όλοι και κάποιοι έκλαιγαν τόσο δυνατά που δεν μπορούσες να συγκρατήσεις τα γέλια σου" είπε ο 84χρονος σκηνοθέτης.

"Μου φαίνεται ότι πρόκειται για μαζική υστερία" πρόσθεσε για το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.

polanski

REUTERS/Kacper Pempel/File Photo

"Αυτά τα κινήματα πολλές φορές παίρνουν πολύ πιο δραματική τροπή, όπως στη Γαλλική Επανάσταση ή τη Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στη Γαλλία και κάποιες φορές λιγότερο αιματηρή, όπως το 1968 στην Πολωνία ή ο μακαρθισμός στις ΗΠΑ" τόνισε.

"Όλοι, ουσιαστικά υποκινούμενοι από τον φόβο, αναγκάζονται να ενταχθούν σ' αυτό το κίνημα. Κατά την άποψή μου είναι εντελώς υποκρισία" συμπλήρωσε ο Πολάνσκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ