ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Kάννες: ο Τζον Τραβόλτα δεν καταλαβαίνει το κίνημα #MeToo ως "πολίτης του κόσμου"

Kάννες: ο Τζον Τραβόλτα δεν καταλαβαίνει το κίνημα #MeToo ως "πολίτης του κόσμου"

Την Τετάρτη, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ο Τζον Τραβόλτα έδωσε συνέντευξη τύπου για να προωθήσει τη νέα του ταινία, Gotti. Στη συνέντευξη ο Τραβόλτα που επιπλέον έδωσε το παρών στην πρεμιέρα της προβολής του Grease που τον καθιέρωσε 40 χρόνια πριν, ο Τραβόλτα κλήθηκε να απαντήσει για το νέο Χόλιγουντ μετά το κίνημα #MeToo που αλλάζει τις εργασιακές συνθήκες και δυναμικές των ΗΠΑ.

"Δεν ξέρω πολλά γι 'αυτό. Προσπαθώ να έχω μια ισότιμη θέση απέναντι στους ανθρώπους. Είμαι πολίτης του κόσμου. Ο διαχωρισμός είναι ένα επικίνδυνο πράγμα" είπε ο Τραβόλτα σύμφωνα με το The Hollywood Reporter.

O Τραβόλτα καταχειροκροτήθηκε. Ωστόσο πολλοί δημοσιογράφοι βρήκαν αλαζονική την απάντηση του ηθοποιού και Σαϊεντολόγου Τραβόλτα.

"Είναι εύλογο ότι οι πιο διάσημοι και ισχυροί δεν θα καταλάβουν τις αντιδράσεις, αποκομμένοι από την πραγματικότητα, προστατευμένοι από το χρήμα και την επιρροή" σχολιάζει το Jezebel.

Επιπλέον οι Times αναφέρουν ότι ο Τραβόλτα βρίσκει την διαμαρτυρία ως "μηχανισμό έσχατης ανάγκης".

"Η διαμαρτυρία έχει αξία. Αλλά πώς την αξιολογούμε; Θέλει ταλέντο ώστε να αντιληφθείς ότι έχεις κατακτήσει κάτι και μετά οφείλεις να το χρησιμοποιήσεις υπερ σου... Αν επιστρέψουμε πίσω στις ανθρωπιστικές αξίες και φροντίζουμε ο ένας τον άλλον θα καταφέρουμε πολλά. Αλλά είναι μια επικίνδυνη δίνη εκεί έξω" σχολίασε.

2018 05 16T200655Z 772085629 UP1EE5G1JVJEU RTRMADP 3 FILMFESTIVAL CANNES

REUTERS

Τέλος, ερωτηθείς για τις γυναίκες σκηνοθέτες στο Χόλιγουντ, ο Tραβόλτα είπε: "Δεν βρίσκω κάποια μεγάλη διαφορά μεταξύ των φύλων. Δεν μου αρέσει για να είμαι ειλικρινής. Δεν μου αρέσει να προσπαθώ να βρίσκω ανομοιότητες ανάμεσα στα δύο φύλα. Το βρίσκω απάνθρωπο. Είμαστε όλοι μαζί μέσα στην ίδια βάρκα" σχολίασε.

Βλέπετε, αυτό συμβαίνει όταν δεν ξέρετε πολλά για τα πράγματα ή προσπαθήστε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ