«Στο Game of Thrones πάντα πληρωνόμουν το ίδιο ποσό που λάμβαναν οι άντρες συμπρωταγωνιστές μου. Ήταν ο πρώτος μου ρόλος και στην επιταγή δεν έκαναν διακρίσεις εις βάρος μου επειδή ήμουν γυναίκα» είπε η Εμίλια Κλαρκ από τις Κάννες όπου βρέθηκε για την πρεμιέρα της νέα κινηματογραφικής περιπέτειεας στο σύμπαν του Star Wars και καθιερώθηκε ως Ντενέρις Ταργκάριεν στο GoT.

H Kλαρκ συμμετείχε στο debate για το κατά πόσον οι γυναίκες ηθοποιοί στο Χόλιγουντ αμείβονται όσο και οι άντρες συνάδελφοι τους.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο «Women in Motion» της Kering, την Τρίτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου προβαλλόταν η ταινία της «Solo: A Star Wars Story», η Κλαρκ είπε ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος της στο «Game of Thrones» συνοδευόταν από μια «ουδέτερη ως προς το φύλο» επιταγή.

Χαρακτήρισε «σοκ, πραγματικό σοκ» τις πρόσφατες αποκαλύψεις για ανισότητες στις αμοιβές, όταν έμαθε ότι η Κλερ Φουά πληρωνόταν λιγότερο από τον Ματ Σμιθ για το «The Crown».

«Αρχίζεις να σκαλίζεις και βλέπεις ότι είναι εκεί, ένα κοινό φαινόμενο στη βιομηχανία. Άρα, πιστεύω ότι κυρίως είναι στο ξεκίνημα, πρέπει να είσαι συνειδητή στο τι κάνεις και να λες "Μπορείτε να τσεκάρετε;"» συμβούλεψε σχετικά με τις οικονομικές διαπραγματεύσεις (ηθοποιού με εργοδότη).

«Απλά, πρέπει να παλεύεις περισσότερο γι' αυτό» πρόσθεσε.

To φινάλε του Game of Thrones δεν θα είναι αυτό που περιμένετε

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μη στραφεί και στο «Game of Thrones». Εξομολογήθηκε ότι δεν είναι διόλου σίγουρη για το πώς θα καταλήξουν όλες αυτές οι ίντριγκες του παλατιού και οι συγκρούσεις. «Θα είναι αυτό που κανείς μας δεν μπορεί να σκεφτεί» προέβλεψε.

Και σίγουρα ακουγόταν συγκινημένη στην προοπτική του να πει «αντίο» στον ρόλο που την καθιέρωσε: «Πραγματικά, μοιάζει σαν να ετοιμάζεσαι να φύγεις απ' το σπίτι σου... είναι συναρπαστικό, αλλά βγάζει θλίψη και φόβο, μαζί».

Διαβάστε επίσης