ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βασιλικός γάμος: Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε το συγκεκριμένο ρούχο

Βασιλικός γάμος: Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε το συγκεκριμένο ρούχο
REUTERS

Η βασίλισσα Ελισάβετ φοράει σχεδόν πάντα ανοιχτόχρωμα ρούχα. Στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ φόρεσε ένα κομψό μεταξένιο φόρεμα Stuart Parvin σε λεμονί χρώμα, με νότες από κίτρινο, μωβ και γκρι, το οποίο συνδύασε με ασορτί παλτό.

Συνόδευσε το ντύσιμό της με το αντίστοιχο καπέλο Angela Kelly στο ίδιο λεμονί χρώμα, διακοσμημένο με τριαντάφυλλα, ενώ τη δαντέλα στόλιζαν χειροποίητα κρύσταλλα και μαργαριτάρια Price, καθώς και καρφίτσα με πέρλες Richmond Diamond.

Η μακροβιότερη μονάρχης της Αγγλίας, έχει γίνει style icon και έχει βάλει πλέον την προσωπική της σφραγίδα με τα φωτεινά, μονόχρωμα σύνολά της. Η βασίλισσα προτιμά τα κομψά φορέματα με ασορτί παλτό, τα οποία συνδυάζει με λευκά γάντια, πέρλες, εκκεντρικά καπέλα και στιλάτες τσάντες. Αλλά αυτό που κάνει τα ντυσίματά της να ξεχωρίζουν, είναι οι "ζωντανές" αποχρώσεις – φοράει τα πάντα, από λαχανί, μέχρι βαθυγάλαζο και το σύνολό της στον πριγκιπικό γάμο δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Ωστόσο, η επιλογή της, δεν ήταν απλά μια στιλιστική δήλωση για τον πριγκιπικό γάμο, αλλά υπήρχε ένας ακόμα σημαντικός, πρακτικός λόγος γι’αυτή: σύμφωνα με τη νύφη της, Σοφί, Δούκισσα του Wessex, η εμμονή της βασίλισσας με τις "ζωντανές" αποχρώσεις, είναι προκειμένου να διασφαλίσει ότι το κοινό θα μπορεί να την δει μέσα στο πλήθος.

«Χρειάζεται να ξεχωρίζει, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να πουν ότι είδαν τη βασίλισσα. Μην ξεχνάτε ότι όπου εμφανίζεται, τα πλήθη είναι τεράστια, και πρέπει να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να πει ότι είδε λίγο από καπέλο της, καθώς περνούσε», εξηγεί η Σοφί στο ντοκιμαντέρ The Queen at 90.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ