ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Fake news: η Beyonce αγόρασε εκκλησία στη Νέα Ορλεάνη

Fake news: η Beyonce αγόρασε εκκλησία στη Νέα Ορλεάνη

Κανένα αμήν. Η ντίβα της μουσικής σκηνής δεν αγόρασε κάποια εκκλησία στη Νέα Ορλεάνη, ωστόσο η μητέρα της Beyonce έχει σχέση με την αγορά του πέτρινου ναού που χτίστηκε εκατό χρόνια πριν και σύμφωνα με το ΤΜΖ "πωλήθηκε στην Queen B".

Το TMZ αποκάλυψε την Κυριακή (χωρίς να αναφέρει την πηγή του) ότι η Αμερικανίδα τραγουδίστρια είναι η νέα ιδιοκτήτρια πέτρινης εκκλησίας 697 τετραγωνικών μέτρων στη Νέα Ορλεάνη με τιμή πώλησής τα 850.000 δολάρια. "Ωστόσο δεν έγινε γνωστό το ποσό που κατέβαλε η Μπιγιόνσε" αναφέρει το δημοσίευμα.

Σε ρεπορτάζ του η έγκυρη ιστοσελίδα Curbed αποκαλύπτει ότι η εκκλησία πωλήθηκε στο Noble Jones Trust.

Η υπογραφή στα χαρτιά της ιδιοκτησίας είναι της οικογενειακής και πλέον εγκάρδιας φίλης της μητέρας της Beyonce, Τίνα Νόουλς, της Vernell Jackson Keys.

https://www.instagram.com/p/_RxKgTL_Mo

Επιπλέον η μικρότερη αδερφή της Μπιγιόνσε, τραγουδίστρια, Σολάνζ Νόουλς, ζει κοντά στο κτίριο που χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1900, αλλά για ορισμένο χρονικό διάστημα δεν γινόταν εκεί λειτουργία, καθώς δεν υπήρχαν πιστοί.

Η Beyonce δεν είναι η πρώτη διασημότητα που αγοράζει ένα θρησκευτικό κτίριο όπως λανθασμένα αναφέρει το Page Six ωστόσο είναι ίσως μια από τις λίγες star που εμπνέει πιστούς.

Πρόσφατα τελέστηκε σε εκκλησία στο Σαν Φρανσίσκο λειτουργία αφιερωμένη στη μουσική και τα επιτεύγματα της Μπιγιόνσε.

Beyonce και αμήν

"Ελάτε για να τραγουδήσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια της Μπιγιόνσε και να ανακαλύψετε πώς η τέχνη της ανοίγει ένα παράθυρο στις ζωές των περιθωριοποιημένων και ξεχασμένων, ιδιαίτερα των μαύρων γυναικών" ανέφερε η ανακοίνωση του καθεδρικού ναού The Grace Cathedral του Σαν Φρανσίκο.

Ο επισκοπικός ιερέας, επίκουρος καθηγητής Παλαιάς Διαθήκης, Τζουν Χάρμον, ο οποίος διδάσκει το μάθημα "Η Μπιγιόνσε και η Εβραϊκή Βίβλος" δήλωσε στην εφημερίδα Τhe San Fransisco Gate ότι "φέτος που γίνεται μεγάλη συζήτηση για τον ρόλο των γυναικών και των κοινοτήτων των έγχρωμων, αισθανθήκαμε την ανάγκη να υψώσουμε τις φωνές που η εκκλησία παραδοσιακά αποκρύπτει".

"Η ομορφιά της μουσικής της Μπιγιόνσε είναι ότι διερευνά αυτά τα θέματα σε ένα ιδίωμα που είναι προσβάσιμο σε όλους. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ξεκινήσουμε συζήτηση. Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα πουν ότι η χρήση του ονόματος της Μπιγιόνσε είναι απλά ένας εύκολος τρόπος για να προσπαθήσουμε να φέρουμε τους ανθρώπους στην εκκλησία" είπε.

"Αλλά ο Ιησούς χρησιμοποίησε πολύ προκλητικές εικόνες στις ιστορίες που έλεγε για να υποκινήσει τους ανθρώπους να κάνουν σκληρές ερωτήσεις για τις δικές τους θρησκευτικές υποθέσεις. Προκαλούσε τακτικά. Ακολουθούμε τον τρόπο του Ιησού" τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ