ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δεν σωπαίνω! Ο θετός γιος του Γούντι Άλεν κατηγορεί τη Μία Φάροου για πλεκτάνη

Δεν σωπαίνω! Ο θετός γιος του Γούντι Άλεν κατηγορεί τη Μία Φάροου για πλεκτάνη

Ο εμφύλιος πόλεμος στη δυναστεία των Φάροου συνεχίζεται. Μετά τις κατηγορίες εις βάρος του σκηνοθέτη Γούντι Άλεν από την κόρη του Ντίλαν Φάροου για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος της όταν εκείνη ήταν μόλις εφτά ετών ένα άλλο μέλος της οικογένειας προσθέτει τη δική του φωνή, υπερασπιζόμενο τον σκηνοθέτη και επιτίθεται στη μητέρα του Μία Φάροου.

Ο θετός γιος του Άλεν δηλώνει ότι είναι στο πλευρό του. Ο Μόζες Φάροου, αμφισβητεί τις κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης που διατύπωσε η αδελφή του Ντίλαν σε βάρος του σκηνοθέτη, σε εκτενές κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο και στο οποίο κατηγορεί τη θετή μητέρα του για την κακοποίηση των παιδιών της.

Η Ντίλαν Φάροου κατηγορεί τον Γούντι 'Αλεν ότι την κακοποίησε σεξουαλικά τον Αύγουστο του 1992, όταν ήταν 7 ετών. Δύο ξεχωριστές έρευνες που διενεργήθηκαν τότε, επί μήνες, απάλλαξαν των κατηγοριών τον σκηνοθέτη.

Χθες, Τετάρτη, ο 40χρονος Μόζες που υιοθετήθηκε το 1980 από τη Μία Φάροου και το 1992 από τον Γούντι 'Αλεν, ανάρτησε μακροσκελές μήνυμα στο οποίο αμφισβητεί τις κατηγορίες της αδελφής του και δηλώνει ότι "δεν μπορεί πλέον να μένει σιωπηλός ενώ (ο πατριός του) συνεχίζει να κατηγορείται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε".

Εξηγεί ότι την ημέρα που υποτίθεται ότι εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, τρεις ενήλικες υπήρχαν με τον Γούντι 'Αλεν μέσα στο σπίτι της Μία Φάροου στο Κονέκτικατ.

Οι τρεις γυναίκες -δύο γκουβερνάντες και μία δασκάλα- είχαν ειδοποιηθεί από τη Μία Φάροου ότι δεν πρέπει να χάσουν από τα μάτια τους τον 'Αλεν. Η ηθοποιός δεν τον εμπιστευόταν αφότου ανακάλυψε τη σχέση του σκηνοθέτη και τη θετή κόρη της Σουν-Γι Πρεβίν, σύμφωνα με τον Μόζες Φάροου.

Ο θετός γιος, 14 ετών τότε, δηλώνει ότι θυμάται ότι είχε στο μυαλό του να παρακολουθεί τον θετό πατέρα του εκείνη την ημέρα, πάντα με εντολή της Μία Φάροου.

"Κανείς από εμάς δεν πρέπει να είχε αφήσει την Ντίλαν να βγει από το δωμάτιό της με τον Γούντι, έστω κι αν αυτός είχε προσπαθήσει", δηλώνει ο Μόζες που υιοθετήθηκε σε ηλικία 2 ετών από τη Μία Φάροου στη Νότια Κορέα όπου γεννήθηκε.

Εκφράζει επίσης σοβαρές αμφιβολίες για το ενδεχόμενο η επίθεση να έγινε στη σοφίτα.

Η Ντίλαν Φάροου, η οποία πρόσφατα είχε τη δημόσια υποστήριξη του αδελφού της Ρόναν Φάροου, είπε ότι έπαιζε με ένα ηλεκτρικό τραινάκι όταν ο Γούντι Άλεν την πλησίασε και της επιτέθηκε.

Άρα, αυτός ο χώρος ήταν μικρός, γεμάτος με παλιά ρούχα, με καρφιά να προεξέχουν στο πάτωμα, όπου δεν υπήρχε ηλεκτρικό τραινάκι, δηλώνει ο Μόζες.

"Η Ντίλαν ήταν μόνη με τον Γούντι στο διαμέρισμά του αμέτρητες φορές επί χρόνια, χωρίς έναν υπαινιγμό για ανάρμοστη συμπεριφορά, ωστόσο ορισμένοι θα ήθελαν να γίνει πιστευτό ότι στην ηλικία των 56 ετών αποφάσισε ξαφνικά να παρενοχλεί σεξουαλικά παιδιά μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο από εχθρικά πρόσωπα που είχαν εντολή να τον παρακολουθούν στενά" προσθέτει.

Ο 40χρονος κατηγορεί τη Μία Φάροου ότι χειρίστηκε επιδέξια τη Ντίλαν, ώστε αυτή να κατηγορήσει τον Γούντι Άλεν και βεβαιώνει ότι ο ίδιος εξωθήθηκε να στραφεί κατά του πατριού του, μέχρι του σημείου να γράψει επιστολή στην οποία τον κατηγορούσε και την οποία διάβασε μπροστά στις κάμερες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία στο Κονέκτικατ.

"Αυτή η δημόσια καταγγελία του πατέρα μου παραμένει η μεγαλύτερη τύψη της ζωής μου", γράφει.

Όπως έχει κάνει επανειλημμένα, ο Μόζες Φάροου δηλώνει ότι υπέστη κακοποίηση από τη μητριά του. Όπως αναφέρει, η Φάροου χτυπούσε συχνά αρκετά από τα παιδιά της και δεν δίσταζε τα σέρνει κατάχαμα και να τα κλείνει μέσα σε μια τουαλέτα ή ένα ντουλάπι.

Η Φάροου απέκτησε τέσσερα βιολογικά παιδιά και υιοθέτησε άλλα δέκα.

Ο Άλεν διαψεύδει

Με επίσημη ανακοίνωση του ο διάσημος 82χρονος σκηνοθέτης Γούντι Άλεν, σε βάρος του οποίου ουδέποτε ασκήθηκε δίωξη, διέψευσε όσα είπε στην τηλεοπτική συνέντευξη η θετή κόρη του Ντίλαν Φάροου στο CBS. Σε αυτή επανέλαβε τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του.

Ο Άλεν απορρίπτει ξανά τις τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης που έχει διατυπώσει σε βάρος του η θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου, κατηγορώντας την οικογένεια Φάροου ότι "επωφελείται κυνικά" από το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης για να εκτοξεύσει "αναξιόπιστους ισχυρισμούς".

Η νέα διάψευση του σκηνοθέτη εστάλη στο AFP από τον ατζέντη του, την ώρα που το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS μετέδιδε μακροσκελή συνέντευξη της θετής του κόρης Ντίλαν Φάροου, στην οποία η 32χρονη γυναίκα διατυπώνει και πάλι τις κατηγορίες αυτές που χρονολογούνται το 1992.

"Η πρώτη φορά που διατυπώθηκε η κατηγορία αυτή πριν από 25 χρόνια και αποτέλεσε αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας από υπηρεσίες ειδικές στην προστασία της παιδικής ηλικίας στο Κονέτικατ και στη Νέα Υόρκη", υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο διάσημος 82χρονος σκηνοθέτης, σε βάρος του οποίου ουδέποτε ασκήθηκε δίωξη.

"Οι δύο (υπηρεσίες) διενήργησαν έρευνα επί μήνες και συμπέραναν ανεξάρτητα ότι ουδέποτε υπήρξε κακοποίηση. Αντίθετα, θεώρησαν ότι ήταν πιθανό ένα ευάλωτο παιδί να είχε επηρεαστεί πολύ για να διηγηθεί αυτή την ιστορία από μια οργισμένη μητέρα κατά τη διάρκεια ενός πικρού χωρισμού", υπογράμμισε ο Γούντι Αλεν. Πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος αδελφός της Ντίλαν, ο Μόζες Φάροου, είχε πει τότε ότι ήταν μάρτυρας των προσπαθειών της μητέρας τους, της Μία Φάροου, να πείσει την Ντίλαν ότι ο πατέρας τους ήταν ένα "επικίνδυνο σεξουαλικό αρπακτικό".

"Αυτό φαίνεται ότι λειτούργησε και με λύπη μου είμαι βέβαιος ότι η Ντίλαν πιστεύει πράγματι αυτά που λέει", τονίζει ο 'Αλεν.

Παρότι το όνομά του μέχρι τώρα δεν είχε απασχολήσει το κίνημα #Metoo, ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης απειλείται τώρα με τη σειρά του από την καταιγίδα των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση, με διασημότητες να αρνούνται να εργαστούν μαζί του και τη θετή του κόρη να επαναδιατυπώνει τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του.

Ο Γούντι 'Αλεν, ένας από τους πιο παραγωγικούς σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου με σχεδόν 50 ταινίες σε ισάριθμα χρόνια καριέρας, είχε διαφύγει μέχρι τώρα από τα πυρά του κινήματος κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, που απομυθοποίησε και κατέστρεψε πολλούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Έκτοτε, οι αποκαλύψεις στράφηκαν κατά του Κέβιν Σπέισι, του Μπερτ Ράτνερ, του Ντάστιν Χόφμαν, του Τζέιμς Φράνκο.

Ωστόσο η Ντίλαν Φάροου επαναφέρει στην επιφάνεια τις κατηγορίες κατά του σκηνοθέτη λέγοντας ότι την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά το 1992, όταν ήταν επτά χρόνων.

Η συνέντευξη της Ντίλαν Φάροου

"Λέω την αλήθεια και νομίζω ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να συνειδητοποιούν ότι μετρά η μαρτυρία ενός θύματος, μιας μηνύτριας. Ότι αυτό αρκεί για να αλλάξουν τα πράγματα", δηλώνει η Ντίλαν στη συνέντευξή της.

"Γιατί να μην είμαι οργισμένη, πληγωμένη, μετά απ' όλα αυτά τα χρόνια που με αγνοούσαν και δεν με πίστευαν"; πρόσθεσε η Ντίλαν, της οποίας ο αδελφός, ο Ρόναν Φάροου, ήταν η αιχμή των αποκαλύψεων για τον Γουάινστιν.

Πριν από τη μετάδοση της συνέντευξης, ο γαλλο-αμερικανός ηθοποιός Τιμοτέ Σαλαμέ έγραφε στο λογαριασμό του στο Instagram ότι λυπάται που εργάστηκε με τον Γούντι Αλεν για τη νέα του ταινία "A Rainy Day in New York" ("Μια βροχερή ημέρα στη Νέα Υόρκη") που θα προβληθεί φέτος.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ