ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο χορός του αίματος: το πρώτο trailer του Suspiria είναι γεμάτο εφιάλτες

Ο χορός του αίματος: το πρώτο trailer του Suspiria είναι γεμάτο εφιάλτες

Θα είναι η νέα εκδοχή του θρυλικού gialo η πιο τρομακτική ταινία του 2018; Αυτό είναι το στοίχημα που θέλει να κερδίσει ο σκηνοθέτης Luca Guadagnino που μετά το πολυβραβευμένο "Call Me by Your Name" κάνει μακροβούτι στον εφιάλτη του Ντάριο Αρτζέντο που θα αιματοκυλίσει τη Μόστρα της Βενετίας.

Σε παραγωγή Amazon Studios η ταινία που δεν είναι remake όπως έχει διευκρινιστεί αλλά ένα νέο κεφάλαιο στο σκοτεινό σύμπαν της Suspiria έχει ήδη το πρώτο trailer και τίποτα δεν θυμίζει την πρώτη ιστορία ιταλικού γοτθικού τρόμου που μας χάρισε ο μαέστρος του εφιαλτικού κινηματογράφου Αρτζέντο, πατέρας της Άσια Αρτζέντο που σόκαρε τις Κάννες με όλα όσα αποκάλυψε για τα αρπακτικά του Χόλιγουντ.

Στην ταινία που υπογράφει ο Guadagnino που ανυπομονούσε να δημιουργήσει κάτι "ψυχρό, σατανικό και πολύ σκοτειν" πρωταγωνιστεί η Ντακότα Τζόνσον ως μία νεαρή Αμερικανίδα μπαλαρίνα που εγγράφεται σε φημισμένη σχολή χορού -αλλά κυρίως μαγείας.

Του τρέιλερ προηγήθηκε προβολή αποσπάσματος του Suspiria στο CinemaCon και ενόχλησε με ενθουσιασμό κοινό και κριτικούς.

Στην ταινία συμμετέχουν οι Τίλτα Σουίντον, Chloe Grace Moretz, Mia Goth αλλά και η πρωταγωνίστρια της original ταινίας, η Jessica Harper.

CwTyJwVWIAAC72m

O σκηνοθέτης και οι πρωταγωνίστριες του στα γυρίσματα

Στο soundtrack του Suspiria θα περιλαμβάνεται και ένα κομμάτι από τον τραγουδιστή των Radiohead, Thom Yorke.

Η ταινία τρόμου έχει προγραμματιστεί για πρεμιέρα της στο 75o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και θα βγει στις αίθουσες στις 2 Νοεμβρίου.

Ο Αρτζέντο δεν ξέρει τι να περιμένει

Ο Αρτζέντο ωστόσο δεν έχει εντυπωσιαστεί από την επιλογή του Γουαντανίνο να αλλάξει το μύθο της Suspiria. Ο σκηνοθέτης που αγαπάει η Ιταλία από το "Io Sono l' Amore" του 2009 και κέρδισε τους πάντες με το "A Bigger Splash" και το "Call me By Your Name" Γουαντανίνο κινηματογράφησε, όπως ο ίδιος έχει διευκρινίσει, έναν φόρο τιμής στο Αρτζέντο και την ταινία του 1977 αλλά...

"Η ταινία έχει μια συγκεκριμένη διάθεση. Είτε πρέπει να την κάνεις ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, οπότε δεν μιλάς για ριμέικ αλλά για αντιγραφή, κάτι που δεν έχει κανένα νόημα, είτε πρέπει να την αλλάξεις και να κάνεις μια άλλη ταινία. Σ' αυτήν την περίπτωση, γιατί να τη λες Suspiria;" αναρωτιέται σε συνέντευξη του στο Indiewire.

suspiria

"Εκείνο όμως που είναι αληθινά παράλογο - πραγματικά απίστευτο - είναι ότι ποτέ, ποτέ, κανείς δε με ρώτησε κάτι σχετικά. Θέλω να πω, δε με πήραν τηλέφωνο ή κάτι τέτοιο, να με ρωτήσουν για το καστ, τα locations, οτιδήποτε. Δεν ξέρω τίποτα γι' αυτή την καινούρια ταινία, πέρα απ' όσα διαβάζω στον Τύπο. Το ξαναλέω: ποτέ, μα ποτέ, δε μ' έχουν ρωτήσει κάτι γι' αυτό" είπε.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ