ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θα επιστρέψουμε! Το BBC ευχαριστεί την Ελλάδα για τα γυρίσματα της Μικρής Τυμπανίστριας

Θα επιστρέψουμε! Το BBC ευχαριστεί την Ελλάδα για τα γυρίσματα της Μικρής Τυμπανίστριας
ΑΠΕ -ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μετά από ημέρες γυρισμάτων στο Σούνιο, σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και μετά τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα η "Μικρή Τυμπανίστρια" του BBC είναι έτοιμη να προβάλει τις ομορφιές της χώρας μας μέσα από τις τηλεοπτικές συχνότητες του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, του AMC και 68 ακόμη δικτύων ανά τον κόσμο. 

Η βρετανική τηλεοπτική μίνι σειρά "Η μικρή τυμπανίστρια" (The Little Drummer Girl), ολοκλήρωσε με επιτυχία 24 μέρες γυρισμάτων στην Ελλάδα, ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σχετικά με τη διεθνή παραγωγή που γυρίστηκε επί ελληνικού εδάφους, από τον σκηνοθέτη Παρκ Τσαν-γουκ, σε σενάριο βασισμένο στο ομότιτλο κατασκοπικό μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρρέ.

"Η κινηματογράφηση της σειράς στα ίδια ακριβώς σημεία που περιγράφονται στο βιβλίο του Τζον Λε Καρρέ ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Το ανεκτίμητο προνόμιο των γυρισμάτων σε τόσο σημαντικές, ιστορικά και πολιτιστικά, τοποθεσίες, όπως η Ακρόπολη ή ο ναός του Ποσειδώνα, δύσκολα αποτιμάται. Η Ελλάδα, γενέτειρα του δράματος στη Δύση, προσφέρει στους κινηματογραφιστές έναν καμβά μοναδικής απήχησης και, για μένα, αποτελεί το τέλειο μέρος για να αφηγηθώ την ιστορία του Τσάρλι" δήλωσε ο Κορεάτης σκηνοθέτης Παρκ Τσαν-γουκ περιγράφοντας την εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την η ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

"Στην Ελλάδα, καταφέραμε να γυρίσουμε όχι μόνο τις εξαιρετικές σκηνές της σειράς που εκτυλίσσονται εκεί, αλλά και σκηνές που αντιστοιχούν στον Λίβανο, την Γιουγκοσλαβία (όπως ήταν τότε) και τη Ρώμη. Οι εκπληκτικές τοποθεσίες που επιλέξαμε θα αιτιολογούσαν τον ερχομό μας στην Ελλάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες" δήλωσε ο Σάιμον Κόρνγουελ, από την εκτέλεση παραγωγής, ο οποίος επιπλέον αναφέρθηκε στη "γενναιόδωρη υποστήριξη από κυβερνητικούς και θεσμικούς φορείς", καθώς και στο "υψηλού επιπέδου συνεργείο" και την ομάδα υποστήριξης των "υπέροχων συνεργατών" από τη Faliro House, οι οποίοι "συνέβαλαν σε γυρίσματα αξέχαστα που θα θέλαμε να επαναλάβουμε".

Την εκτέλεση παραγωγής στην Ελλάδα ανέλαβε η Faliro House Productions ΑΕ. Το συνεργείο αποτελείτο από 165 μέλη από την Ελλάδα και 98 μέλη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα γυρίσματα στην Ελλάδα έγιναν σε Ελευσίνα, Κινέτα, Ακρόπολη Αθηνών και Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Η διεύθυνση Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υποστήριξε την παραγωγή, διευκολύνοντας την απόκτηση αδειών για τα γυρίσματα στην Ακρόπολη και το Σούνιο, προσκόμισε όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξη των γυρισμάτων.

Το "The Little Drummer Girl" αναμένεται να μεταδοθεί από το BBC και το AMC το φθινόπωρο του 2018.

It's a wrap!

Η σειρά θα προβληθεί σε 80 τηλεοπτικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο.

Η πρόσβαση των επισκεπτών στο μνημείο ήταν εφικτή σε όλη την διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ σύμφωνα με τα ωράρια λειτουργίας ο αρχαιολογικός χώρος παρέμεινε ανοιχτός για τους επισκέπτες έως τη δύση του ήλιου.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αρχικά δεν είχαν συναινέσει στη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, ωστόσο, μετά τη δυσαρέσκεια από κυβερνητικούς κύκλους, το βρετανικό δίκτυο κατέβηκε με νέα πρόταση διεκδικώντας την κατάφαση για τα γυρίσματα του "The Little Drummer Girl".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ