ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Να τους ζήσει: στις 9 Ιουλίου τα βαφτίσια του νεότερου πρίγκιπα Λούι

Να τους ζήσει: στις 9 Ιουλίου τα βαφτίσια του νεότερου πρίγκιπα Λούι

Και μετά το γάμο του Μαϊου τα βαφτίσια του Ιουλίου. Η Βρετανία είναι έτοιμη να γιορτάσει την άφιξη του νεότερου απογόνου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον και θα το κάνει με κάθε επισημότητα.

Ο πρίγκιπας Λούι, το τρίτο παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ, θα βαπτιστεί από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

Ο Λούι, πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, γεννήθηκε στις 23 Απριλίου και η βάπτισή του θα τελεστεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στο βασιλικό παρεκκλήσι των Ανακτόρων Σεντ Τζέιμς στο κεντρικό Λονδίνο.

Στο ίδιο παρεκκλήσι βαπτίστηκε και ο μεγάλος του αδελφός Τζορτζ. Η Σάρλοτ βαπτίστηκε στις 5 Ιουλίου 2015 στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής του Σάντριγχαμ.

Όπως συνηθίζεται σε ανάλογες εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας, στο μυστήριο θα χοροστατήσει ο πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας Τζάστιν Ουέλμπι.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η βάπτιση θα γίνει σε στενό κύκλο. Καλεσμένοι θα είναι μόνο τα πιο κοντινά μέλη των οικογενειών του δούκα και της δούκισσας του Κέμπριτζ.

Από τότε που γεννήθηκε, ο Λούι δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, παρότι η οικογένειά του έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες του νέου μέλους τον περασμένο μήνα.

Αντίθετα με τον 4χρονο αδελφό του Τζορτζ και την 3χρονη αδελφή του Σάρλοτ, ο μικρούλης πρίγκιπας δεν παρέστη στον γάμο του θείου του πρίγκιπα Χάρι και της αμερικανίδας συζύγου του Μέγκαν.

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θεωρούν αρκετά μεγάλα τα δύο πρώτα παιδιά τους για να τους συνοδεύουν στις επίσημες εκδηλώσεις και στα ταξίδια τους ανά τον κόσμο.

Η Κέιτ που έχει επίσημα άδεια μητρότητας έχει ζητήσει να μην έχει επίσημες εξόδους έως το φθινόπωρο για να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά στα τρία παιδιά της.

Τα πρώτα του πορτρέτα

Λίγες ώρες μετά τη γέννηση του στις 23 Απριλίου η βασιλική οικογένεια έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες δύο επίσημες φωτογραφίες του νεότερου μέλους της, του νεογέννητου πρίγκιπα Λούι, στη μία από τις οποίες τον κρατά τρυφερά στην αγκαλιά της η μεγαλύτερη αδελφή του, πριγκίπισσα Σάρλοτ, 3 ετών.

Και οι δύο φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο Ανάκτορο Κένσινγκτον από την Κέιτ Μίντλετον, τη μητέρα των παιδιών και σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ. Η πρώτη τραβήχθηκε στις 26 Απριλίου και δείχνει τον Λούι στηριγμένο σε ένα λευκό μαξιλάρι, να φορά λευκή φόρμα.

Η δεύτερη έχει τραβηχτεί στις 2 Μαΐου, ανήμερα των γενεθλίων της Σάρλοτ. Η μικρή πριγκίπισσα κρατά το μωρό στην αγκαλιά της και του δίνει ένα τρυφερό φιλί.

Λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας το 2013 η Σάρλοτ είναι η πρώτη πριγκίπισσα στη Βρετανία που δεν χάνει τη σειρά της στη διαδοχή με τη γέννηση του μικρότερου αδελφού της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ