ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Έχουν προβλέψει τις ομάδες του τελικού οι Simpsons;

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Έχουν προβλέψει τις ομάδες του τελικού οι Simpsons;
IMDb

Δεν αποτελεί έκπληξη πλέον, ότι ένα τηλεοπτικό σόου που προβάλλεται από το 1989 και έχει περισσότερα από 600 επεισόδια, έχει καταφέρει να καλύψει τόσα επίκαιρα ζητήματα.

Μέσα από τις εκατοντάδες ώρες προβολής, η σειρά The Simpsons έχει καταφέρει να «προβλέψει» πολλά μεγάλα και κοσμοϊστορικά γεγονότα των τελευταίων ετών: Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο θάνατος του Στίβεν Χόκινγκ, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, ακόμη και η... αποκαθήλωση της εταιρείας παιχνιδιών Toys ‘R’ Us, έχουν προβλεφθεί και προβληθεί στο σόου.

Οι Simpsons «ξαναχτύπησαν» με μια πρόβλεψη για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Τώρα, ενώ το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου είναι εν εξελίξει, ο κόσμος των social media αρχίζει να δηλώνει και να πιστεύει πως ο Χόμερ και η παρέα του, έχουν ήδη προβλέψει τον τελικό!

Στο πέμπτο επεισόδιο της ένατης σεζόν, «The Cartridge Family», το οποίο έκανε πρεμιέρα το 1997, η οικογένεια Simpson και οι κάτοικοι του Σπρίνγκφιλντ πήγαν σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Μεξικού - Πορτογαλίας.

Στόχος του αγώνα ήταν να αναδειχθεί η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Ανάμεσα σε αυτή τη θεωρία και το Μουντιάλ υπάρχει μία λογική: Πρώτον, τόσο το Μεξικό όσο και η Πορτογαλία έχουν προκληθεί για την επόμενη φάση. Δεύτερον, οι δύο ομάδες βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά όσον αφορά την κλήρωση, πράγμα που σημαίνει πως θα μπορούσαν όντως να συναντηθούν στον μεγάλο τελικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Πορτογαλίας, Eco, στο επεισόδιο γίνεται αναφορά σε ένα ερωτικό σκάνδαλο, το οποίο δεν φαίνεται να διαφέρει τόσο από αυτό που έγινε γνωστό για την ομάδα του Μεξικό τον Ιούνιο (σ.σ. μετά από νίκη τους, παίκτες της ομάδας συμμετείχαν σε πάρτι όπου διασκέδασαν με ιερόδουλες).

«Παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη ένδειξη εάν λάβει κάποιος υπόψιν τη χρονολογία, υπάρχει μία λεπτομέρεια που οδηγεί τους θεατές στο συμπέρασμα πως το επεισόδιο έχει να κάνει με τον τελικό του Μουντιάλ. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου φαίνεται πως υπάρχει μία αναφορά σε σκάνδαλο της ομάδας, η οποία βρέθηκε να διασκεδάζει με πολλές γυναίκες».

Από την άλλη πλευρά, λαμβάνοντας υπόψιν πως η Πορτογαλία έχει έρθει σε ισοπαλία με την Ουρουγουάη και το Μεξικό έχει να βρεθεί σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου από το 1986, οι πιθανότητες να βρεθούν αυτές οι δύο ομάδες στον τελικό είναι μάλλον... μηδενικές.

Όμως, έχουν συμβεί γενικά περίεργα πράγματα στο Μουντιάλ και αυτή η ενδιαφέρουσα «πρόβλεψη» έχει βάλει πολλούς ανθρώπους σε σκέψεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ