ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Είναι η Adele κλέφτρα τούρκικου τραγουδιού;

Είναι η Adele κλέφτρα τούρκικου τραγουδιού;
Wikipedia/REUTERS/Mario Anzuoni

Η Adele δεν λέει να αφήσει την επικαιρότητα ήσυχη. Ακόμη και εάν δεν είναι υποψήφια για Grammy απασχολεί τα media γιατί δεν είναι υποψήφια στα Grammy. Aκόμη και εάν η ίδια δεν επιβεβαιώνει τις ατυχείς συνεργασίες της με τον Φιλ Κόλινς και τους άλλους, οι φήμες τη στοιχειώνουν. Τώρα η Κουρδική κοινότητα ισχυρίζεται ότι η Adele είναι μια κλέφτρα.

Σύμφωνα με τα κοινωνικά δίκτυα της γειτονικής χώρας το "Μillion Years Ago" της Adele είναι κλεμμένο σε μελωδία αλλά και στίχους από τον Κούρδο τραγουδιστή Αχμέτ Κάια. Το τραγούδι του “Acilara Tutunmak” (Σκαρφαλώνοντας τον πόνο), ισχυρίζεται το τουρκικό twitter, είναι ίδιο με το μελό της βρετανίδας.

Iσχύει κάτι τέτοιο; Τα βρετανικά media εννοείται ότι μυρίστηκαν clicks και δίνουν δημοσιότητα στην φημολογούμενη λογοκλοπή. Ο Τούρκος μουσικοκριτικός Naim Dilmener, είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες ομοιότητες ανάμεσα στα δύο κομμάτια, “όχι όμως αρκετές για να ισχυριστεί κανείς ότι η Adele έκλεψε το τραγούδι του εκλιπόντος Καιά”.

Σύμφωνη μαζί του είναι και η χήρα του Κούρδου σταρ, Γκούλτεν Κάια που μίλησε στην εφημερίδα Posta. “Δεν πιστεύω ότι μια σταρ τόσο μεγάλη σαν την Adele θα έκλεβε το τραγούδι του συζύγου μου” είπε. “Aν όμως το έκανε συνειδητά, ναι μιλάμε για λογοκλοπή”.

Tι συμβαίνει;

Εδώ Adele

Eδώ Αχμέτ

Εδώ Σαρλότ που βρήκε ακόμη ένα λόγο να προβληματιστεί για σήμερα. Είναι αυτή μια ίντριγκα που αξίζει την προσοχή μας;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ