ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Black Panther: η θηλυκή εκδοχή του αποκτάει το δικό της κόμικ

Black Panther: η θηλυκή εκδοχή του αποκτάει το δικό της κόμικ

Στην ταινία της Marvel η Σούρι, η μικρή αδελφή του Μαύρου Πάνθηρα, της πρώτης ταινίας που αποθέωσε την αφροαμερικανική κουλτούρα στην οθόνη κάνοντας ρεκόρ εισπράξεων, ήταν ο πιο πολύτιμος σύμμαχος του.

Ως ιδιοφυία της οικογένειας η Σούρι χάριζε στον αδελφό της όλα εκείνα τα gadget, τα όπλα και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που θα αναδείκνυαν τον αδελφό της Τι'Τσάλα σε νικητή φορώντας το κοστούμι που η ίδια επινόησε για να είναι ο ιδανικότετος Μαύρος Πάνθηρας απέναντι στις προκλήσεις.

Έχοντας κερδίσει εντυπώσεις και κοινό, oι εκδόσεις Marvel ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν ένα κόμικ με τις περιπέτειες της αδελφής του υπερήρωα Μαύρου Πάνθηρα για να την αναδείξουν.

Το πρώτο κόμικ της "Shuri - The Black Panther's sister" (Σούρι - Η αδελφή του Μαύρου Πάνθηρα) θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Marvel, επιβεβαιώντας την πληροφορία του ιστότοπου Bustle.

Παρότι η Σούρι δεν είναι η πρώτη μαύρη ηρωίδα του σύμπαντος των "κόμικς", καθώς προηγήθηκε η Storm (Θύελλα), ένα από τα μέλη των X-Men της Marvel, τα κόμικς του είδους που έχουν κεντρικό πρόσωπο μαύρη γυναίκα είναι πολύ σπάνια.

Η Marvel εμπιστεύτηκε στην Αφροαμερικανίδα συγγραφέα Νέντι Οκόραφορ ("Who fears death" /Ποιος φοβάται τον θάνατο;) το σενάριο των περιπετειών της Σούρι.

SHURI1

Η ταινία "Black Panther" αποτέλεσε κατά γενική άποψη καμπή στην ιστορία της εκπροσώπησης των μαύρων στον αμερικανικό κινηματογράφο.

Με έσοδα 1,34 δισεκατομμύριο δολάρια από τα εισιτήρια, ο "Μαύρος Πάνθηρας" είναι στην ένατη θέση των ταινιών μεγάλου μήκους που κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη στην ιστορία του κινηματογράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ