ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φωτιά Μάτι: χιλιάδες ευρώ για τους πυρόπληκτους από την ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Μελία Κρέιλινγκ

Φωτιά Μάτι: χιλιάδες ευρώ για τους πυρόπληκτους από την ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Μελία Κρέιλινγκ

"Το όνομά μου είναι Melia Kreiling και ξεκινώ αυτή την καμπάνια μετά την τραγική πυρκαγιά στην Αττική χθες" έγραψε η Μελία Κρέιλινγκ στο Instagram της ξεκινώντας καμπάνια αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους. Η ομογενής ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στο "Τελευταίο Σημείωμα" του Παντελή Βούλγαρη έδειξε την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη της όχι μόνο με λόγια συμπαράστασης αλλά με ακτιβισμό μέσα από την ιστοσελίδα gofundme μέσω της οποίας ξεκίνησε καμπάνια για βοήθεια ων πυρόπληκτων.

Η Κρέιλινγκ, κόρη της Κάτιας Δημοπούλου των περιοδικών μόδας όταν καλλιεργούσαν την αισθητική με άποψη, έγραψε στην ανάρτηση της:

"Ως μισή Ελληνίδα/ μισή Αμερικανίδα που μεγάλωσε στην Αθήνα, τα τραγικά γεγονότα στην πατρίδα μου με έκαναν να αισθανθώ τόσο ανίκανη που ήμουν τόσο μακριά και δεν μπορούσα να βοηθήσω. Είμαι τόσο τυχερή που οι φίλοι μου και η οικογένειά μου είναι τώρα όλοι ασφαλείς, υπήρξαν τρομακτικές στιγμές που δεν ήμασταν σίγουροι, όσο μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές έκαιγαν την καρδιά της πόλης που αποκαλώ σπίτι μου. Κάποιοι δεν υπήρξαν τόσο τυχεροί. Εκατοντάδες υποφέρουν από εγκαύματα και κάποιοι βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο απολογισμός των θυμάτων ανεβαίνει. Οι λεπτομέρειες είναι ανατριχιαστικές. Η Ελλάδα βιώνει ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση και οι πόροι είναι περιορισμένοι στην εθελοντική προσφορά και στις καμπάνιες. Βρείτε χρόνο να σκεφτείτε αν θέλετε να κάνετε μια προσφορά σε αυτή τη χώρα και στους ανθρώπους της που πάντα ανοίγουν τις πόρτες τους σε όποιον γνωρίζουν και χρειάζεται βοήθεια, κάθε φορά, σε κάθε ανθρωπιστική κρίση, χωρίς να ρωτούν τίποτα. Βοηθήστε με να στείλω χρήματα στον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στον οργανισμό Anima για να μπορέσουν να παρέχουν στα θύματα που έχασαν τα πάντα".

https://www.instagram.com/p/BlnsEUOA40Q

Η επιτυχημένη 48ωρη καμπάνια αλληλεγγύης συγκέντρωσε 25.000 ευρώ. Η πρωτοβουλία της Κρέιλινγκ προβλήθηκε από τα media Ελλάδας και εξωτερικού.

https://www.instagram.com/p/BluRuz9l7ZQ

"Σας έχω στην καρδιά μου"

"Οι φωτιές έχουν καταστρέψει την Αθήνα. Οι άνθρωποι κολυμπούν για να σωθούν. 'Η Ελλάδα θρηνεί και στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, κηρύσσουμε τριήμερο πένθος', είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας. 'Όμως δεν πρέπει να αφήνουμε το πένθος να μας καταβάλλει. Αυτές οι ώρες, είναι ώρες αγώνα, ενότητας, κουράγιου και προπαντός αλληλεγγύης'. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με εκείνους που έχασαν τις ζωές τους, όσους έχουν πληγεί και τους γενναίους που μάχονται στη φωτιά. Προσεύχομαι για μια βροχή" έγραψε η Μαρία Μενούνος.

https://www.instagram.com/p/BloSxWfFH24

Η ομογενής Νία Βαρντάλος από την πλευρά της έκανε ανάρτηση για δωρεές υπέρ των πυρόπληκτων αναρτώντας την καμπάνια της ΜΚΟ, The Hellenic Initiative, γράφοντας "Αγαπώ αυτή τη χώρα".

https://www.instagram.com/p/BlskjpcnA8y

Την ίδια πρωτοβουλία συμπαράστασης ανέλαβε και η ελληνοαμερικανή σύζυγος του Κρις Κορνέλ συμμετέχοντας και αυτή στην καμπάνια #οlimazi.

https://www.instagram.com/p/Blq8tmLnLVy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ