ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στην Αλγερία, τη γενέτειρα του πατέρα της, θα γυρίσει την πρώτη της ταινία η Ιζαμπέλ Ατζανί

Στην Αλγερία, τη γενέτειρα του πατέρα της, θα γυρίσει την πρώτη της ταινία η Ιζαμπέλ Ατζανί
EPA/ CLEMENS BILAN

Η Γαλλίδα Ιζαμπέλ Ατζανί θα αρχίσει να γυρνά τον Οκτώβριο την πρώτη της ταινία στην Αλγερία, τη γενέτειρα του πατέρα της, υπό τη διεύθυνση της Γιαμίνα Μπενγκιγκί, ανακοίνωσε σήμερα η σκηνοθέτης στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

"Για πρώτη φορά, η Ιζαμπέλ θα γυρίσει ταινία στην Αλγερία υποδυόμενη μια Αλγερινή. Θα είναι μια ταινία γυναικών, μόνο με γυναίκες. Θα αναφέρεται στη σχέση της χώρας καταγωγής και της χώρα υποδοχής, στον ξεριζωμό, στην ένταξη", δήλωσε η σκηνοθέτης που έχει διατελέσει υπουργός Γαλλοφωνίας.

Τα γυρίσματα της ταινίας "Αδελφές" θα αρχίσουν στα τέλη Οκτωβρίου, θα διαρκέσουν 11 εβδομάδες και θα γίνουν στο Αλγέρι, στην Οράν, στην Κωνσταντίνη και μετά στο Παρίσι και στη βόρεια Γαλλία, αναφέρει η εφημερίδα διευκρινίζοντας ότι η ταινία θα αφηγείται πώς τρεις αδελφές -τις οποίες υποδύονται η Ιζαμπέλ Ατζανί, η Ρασιντά Μπρακνί και η Μαϊβέν- "διχάζονται όταν η μια εξ αυτών (την οποία υποδύεται η Ατζανί) αποφασίζει να αφηγηθεί στο θέατρο τη ζωή του εκλιπόντα πατέρα τους".

"Για τις Αλγερινούς, η Ιζαμπέλ αντιπροσωπεύει τη γυναίκα της Αλγερίας που πέτυχε και που υποστήριξε την καταγωγή της. Η Ιζαμπέλ είναι δική τους", εκτιμά η σκηνοθέτης, επίσης αλγερινής καταγωγής, η οποία έχει γυρίζει μαζί με την Ατζανί μια τηλεταινία.

Η 63χρονη Ατζανί, ο πατέρας της οποίας καταγόταν από την Καμπυλία στη βόρεια Αλγερία, είχε αρχίσει τα γυρίσματα στην αλγερινή πρωτεύουσα της ταινίας "Parfums d'Alger" του Ρασίντ Μπενχάτζ το 2010, αλλά μερικές ημέρες αργότερα αποχώρησε εξαιτίας μιας διαφωνίας της με τον κινηματογραφιστή, υπενθυμίζει η Le Parisien.

Αν και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η πολυβραβευμένη ηθοποιός θα παίξει με τη Ρασιντά Μπρακνί, η Ατζανί έχει ήδη παίξει με τη Μαϊβέν, συγκεκριμένα στην ταινία "L'Eté meurtrier" ("Ένα Φονικό Καλοκαίρι", 1983), όπου η τελευταία υποδυόταν την Ατζανί ως παιδί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ