ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Mέγκαν Μαρκλ: μαγειρεύει για τα θύματα της τραγωδίας του Γκρένφελ

Mέγκαν Μαρκλ: μαγειρεύει για τα θύματα της τραγωδίας του Γκρένφελ

Στην πρώτη της επίσημη δράση ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, η Δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ μαγειρεύει για καλό σκοπό μαζί με γυναίκες που η ζωή άλλαξε για πάντα μετά την τραγωδία στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου.

Η Μαρκλ συνυπογράφει βιβλίο συνταγών με γυναίκες από τις κοινότητες που χτύπησε η τραγωδία του πύργου Γκρένφελ ανακοίνωσε το παλάτι του Kένσινγκτον τη Δευτέρα.

Τον Ιανουάριο του 2018, όταν και εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, η Μαρκλ συναντήθηκε με την ομάδα των γυναικών που μαγείρευαν δύο φορές την εβδομάδα σε μια κοινόχρηστη κουζίνα στο Μουσουλμανικό Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Al Manaar.

Η Δούκισσα του Σάσεξ υποστηρίζει το νέο βιβλίο μαγειρικής "Μαζί: Το βιβλίο μαγειρικής της δικής μας κοινότητας" το οποίο γιορτάζει τη δύναμη της γεύσης για να φέρει κοντά τους ανθρώπους.

"Άρχισα να αισθάνομαι ένα ισχυρό δεσμό με αυτή την ιδιότυπη κουζίνα. Είναι ένα μέρος που οι γυναίκες μπορούν να γελούν, να θρηνούν, να κλαίνε και να μαγειρεύουν μαζί" σχολίασε με δήλωσή της η Μαρκλ.

Τα έσοδα από το βιβλίο μαγειρικής θα εξασφαλίσουν την τακτική λειτουργία της κουζίνας, ίσως μέχρι και εφτά ημέρες την εβδομάδα.

meghan

Αυτό το μαγειρείο ξεκίνησε αρχικά ως ένας χώρος για τις γυναίκες να μαγειρεύουν φρέσκα τρόφιμα για τις οικογένειες και τους γείτονές τους που έμειναν άστεγοι μετά την πύρινη τραγωδία.

Ένα χρόνο αργότερα η κουζίνα αυτή έχει αναδειχθεί σε ένα δίκτυο υποστήριξης.

Με την υποστήριξη του The Royal Foundation η έκδοση περιλαμβάνει πάνω από 50 συνταγές από όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο και γιορτάζει "τη δύναμη του μαγειρέματος για να φέρει κοντά τις κοινότητες".

"Συνδυάζοντας πολιτιστικές ταυτότητες κάτω από μια κοινή στέγη, έχει δημιουργηθεί ένας χώρος που προσφέρει την αίσθηση της κανονικότητας στην απλούστερη της μορφή" σχολίασε η Μαρκλ.

Η Δούκισσα, η οποία έχει σχέση με τη γεύση και την απόλαυση αυτής, στο παρελθόν μοιραζόταν συχνά συνταγές από την κουζίνα της στο blog της, The Tig.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ