Γαλήνη μετά την καταιγίδα προσπαθεί να φέρει με τις κινήσεις της η αεροπορική εταιρία EgyptAir που δημοσίευσε μια "χυδαία" συνέντευξη μαϊμού της Ντρου Μπάριμορ και συγκέντρωσε πλήθος αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημοσίευσή της.

 

Το άρθρο έγινε viral μόλις αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και πολλοί αμφισβήτησαν αν η συνέντευξη ήταν πραγματική.

Οι εκπρόσωποι της Μπάριμορ ανακοίνωσαν ότι "δεν συμμετείχε η ίδια" στη συνέντευξη, η οποία μάλιστα περιείχε πολλά γραμματικά και ορθογραφικά λάθη. Ο εκδότης τώρα ισχυρίζεται ότι αυτό συνέβη εξαιτίας μεταφραστικών θεμάτων.

Η διαφημιστική εταιρεία Ahram, που εκδίδει το περιοδικό για τις πτήσεις της EgyptAir, το Horus, δήλωσε ότι η συνέντευξη διεξήχθη στα αγγλικά από τη ρεπόρτερ για θέματα του Χόλιγουντ Αϊντα Τάκλα Ο΄Ράιλι, στη συνέχεια μεταφράστηκε στα αραβικά και έπειτα πάλι στα αγγλικά.

"Ζητούμε συγγνώμη για όποια παρεξήγηση που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προσβολή γι' αυτή τη μεγάλη καλλιτέχνιδα", ανέφερε η εταιρεία. Το "σουρεαλιστικό" άρθρο εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το κείμενο έχει προσβλητικό τόνο αναφορικά με τις σχέσεις της ηθοποιού και την εμφάνισή της και κυρίως για την απώλεια βάρους της μετά την εγκυμοσύνη.

Την περασμένη εβδομάδα η EgyptAir υπερασπίστηκε το άρθρο χαρακτηρίζοντάς το "μια επαγγελματική συνέντευξη για περιοδικό", ενώ η συγγραφέας του επέμεινε ότι είναι "αυθεντικό και απέχει μακράν από fake news".

Οι εκπρόσωποι της Μπάριμορ δήλωσαν ότι η ηθοποιός "δεν έδωσε συνέντευξη στην EgyptAir" αλλά ότι δηλώσεις της ελήφθησαν από μια συνέντευξη Τύπου.

Χθες, η διαφημιστική εταιρεία δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της ηθοποιού είχαν συμφωνήσει στη συνέντευξη "χωρίς να γνωρίζουν" ότι η Ο΄Ράιλι εργαζόταν για το συγκεκριμένο περιοδικό και για άλλα έντυπα. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι ο αμφιλεγόμενος πρόλογος του άρθρου δεν γράφτηκε από την Ο'Ράιλι.

"Όπως συνήθως συμβαίνει, η εισαγωγή δεν ανήκει στο υπόλοιπο άρθρο. Είναι προϊόν της δημιουργικότητας του αρχισυντάκτη που προστίθεται με την προϋπόθεση ότι δεν θα περιέχει πληροφορίες που δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Θα το διερευνήσουμε ελέγχοντας ενδελεχώς την αρχική πηγή στην οποία βασίστηκε ο μεταφραστής για να γράψει τη συνέντευξη".

Η Αϊντα Τάκλα Ο΄Ράιλι είναι Αμερικανίδα αιγυπτιακής καταγωγής και πρώην πρόεδρος της Hollywood Foreign Press Association (HFPA), η οποία διοργανώνει την ετήσια τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

drew

Πριν την απολογία

 

Το άρθρο, το οποίο περιγράφει την ηθοποιό ως "ασταθή στις σχέσεις της", επικαλείται υποτιθέμενη δήλωσή της σύμφωνα με την οποία η μητρότητα "είναι ο πιο σημαντικός ρόλος στη ζωή μου".

"Είναι γνωστό πως η Μπάριμορ έχει βρεθεί σε πάνω από 17 σχέσεις, αρραβώνες και γάμους. Ψυχολόγοι πιστεύουν πως αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική καθώς, μεγαλώνοντας, της έλειπε το ισχυρό ανδρικό πρότυπο, αφού οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν ήταν μόλις 9 ετών", σημειώνει η δημοσιογράφος.

"Από τότε αναζητά την προσοχή και τη φροντίδα των ανδρών, όμως δεν έχει ακόμα βρεθεί σε μία επιτυχημένη σχέση για διάφορους λόγους" συνεχίσει.

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος αναφέρεται στην εμφάνιση της ηθοποιού υποβάλλοντας την εξής ερώτηση: "Μετά την τελευταία σου γέννα πήρες πάρα πολλά κιλά και ακόμα και οι θαυμαστές σου σε κατηγορούσαν πως είσαι υπέρβαρη και αμελείς το σώμα σου. Πώς τα έχασες;"

Η πλαστή προφανώς συνέντευξη ολοκληρώνεται με την δημοσιογράφο να την ρωτάει αν πιστεύει πως οι κόρες της πρέπει να παλέψουν για ακόμα περισσότερα δικαιώματα από αυτά που έχει η ίδια ως γυναίκα.

"Δεν μπορώ να αρνηθώ πως οι γυναίκες έχουμε καταφέρει πολλά τον τελευταίο αιώνα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που ασχολούνται με το στάτους των γυναικών στην ιστορία, υπάρχει πολύ μεγάλη πρόοδος. Αυτό φυσικά μπορούμε να το διαπιστώσουμε από τις γυναίκες του δυτικού κόσμου, οι οποίες δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν αν δεν αποκτήσουν τα δικαιώματα και τους ρόλους που τους αντιστοιχούν στην κοινωνία. Αυτό είναι επίσης αλήθεια επειδή οι γυναίκες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες τις οποίες οι άνδρες δεν μπορούν να εκτιμήσουν εξαιτίας των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων που έχουν", φέρεται να απάντησε η ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης