ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρίτσαρντ Μπράνσον: ο ονειροπόλος μεγιστάνας & η παρθενική μουσική του επέλαση στις ΗΠΑ

Ρίτσαρντ Μπράνσον: ο ονειροπόλος μεγιστάνας & η παρθενική μουσική του επέλαση στις ΗΠΑ

Μετά την αποθέωση του ως "ονειροπόλος επιχειρηματίας των καιρών μας" στη Λεωφόρο της Δόξας λίγες μέρες πριν ο βρετανός Ρίτσαρντ Μπράνσον ανακοίνωσε τη νέα του μουσική επέλαση στις ΗΠΑ.

Πριν ένα χρόνο, ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον ανακοίνωσε ότι σταματά το V Festival, το φεστιβάλ μουσικής στη Βρετανία το οποίο ο ιδρυτής του Ομίλου Virgin είχε εγκαινιάσει το 1996. Τώρα, ο Μπράνσον εγκαινιάζει στα τέλη του 2019 το Virgin Fest στις ΗΠΑ προμηνύοντας αναταράξεις στα νερά των μουσικών φεστιβάλ πέραν του Ατλαντικού.

"Μετά από 22 χρόνια, τα οποία χαρήκαμε πολύ και που ήταν πολύ επιτυχημένα, το 2017 ήταν το τελευταίο V Festival της Virgin" έγραψε πέρυσι ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον.

"Στη Virgin, ξέρουμε από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι να συνεχίζεις να είσαι καινοτόμος και να αλλάζεις τα πράγματα, κι αυτός είναι ο λόγος που για μας είναι καιρός να αναζητήσουμε καινούργιους τρόπους με τους οποίους να ταράξουμε τα νερά της μουσικής βιομηχανίας για να διασφαλίσουμε ότι η μουσική είναι δύναμη για το καλό" είπε.

Ο Μπράνσον βρήκε νέους συνοδοιπόρους στο εγχείρημα που εγκαινιάζειστα τέλη της επόμενης χρονιάς θα εγκαινιάσουν στις ΗΠΑ. Το νέο Virgin Fest συνδιοργανώνεται από τον ίδιο αλλά και τους Τζέισον Φελτς, διευθύνοντα σύμβουλο της Virgin Produced, και Μπράιαν Γκόρντον, τον ιδρυτή του μουσικού φεστιβάλ KABOO.

"Αγαπώ τη μουσική. Αγαπώ τα φεστιβάλ. Η περίοδος του πρώτου έφτασε στο τέλος της και είναι σημαντικό που σε πολύ μικρό χρονικό γεννήθηκε ένα καινούργιο μουσικό φεστιβάλ της Virgin. Προφανώς και το υπόβαθρο της Virgin είναι η μουσική. Καθώς μπαίνουμε στο διάστημα και στα κρουαζερόπλοια και στα ξενοδοχεία, είναι σημαντικό να κρατάμε τις ρίζες μας μέσα από πράγματα όπως τα φεστιβάλ" δήλωσε ο Μπράνσον στο Rolling Stone.

Λεπτομέρειες για το καινούργιο φεστιβάλ θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2019. Είναι όμως, ήδη γνωστό ότι το διήμερο φεστιβάλ θα υποδέχεται έως και 25.000 φεστιβαλιστές τη μέρα - δεν θα επιτρέπεται το κάμπινγκ ούτε θα υπάρχει υποδομή επί εικοσιτετραώρου βάσεως - και ότι θα γίνει κάπου στη Δυτική Ακτή.

"Θα έχει πολύ ήλιο και αίσθηση ότι είσαι έξω στην ύπαιθρο" είπε, με αινιγματικό ύφος, ο Τζέισον Φελτς όταν ρωτήθηκε για το πού θα γίνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ