ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ αφοπλίζει για το δημόσιο λιντσάρισμα του Γούντι Άλεν

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ αφοπλίζει για το δημόσιο λιντσάρισμα του Γούντι Άλεν

Ο ισπανός ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ εξέφρασε την υποστήριξη του προς το πρόσωπο του Γούντι Άλεν για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που επανέρχεται συνέχεια στο προσκήνιο. Ο Μπαρδέμ συνεργάστηκε με τον Άλεν στην ταινία που συμπρωταγωνιστούσε με σύζυγο του Πενέλοπε Κρουζ, το Vicky Cristina Barcelona το 2008.

Μιλώντας σε masterclass στο φεστιβάλ Lumiere στη Λυών της Γαλλίας ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είπε ότι θα είναι "ευτυχής αν συνεργαστεί ξανά με τον Άλεν".

"Όταν κάναμε τα γυρίσματα του Vicky Cristina Barcelona ​​οι ισχυρισμοί ήταν ήδη γνωστοί για περισσότερα από 10 χρόνια και σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ ο Άλεν κρίθηκε αθώος" είπε.

"Αν προκύψουν νέες εξελίξεις στη νομική εξέλιξη της υπόθεσης ίσως αλλάξω γνώμη. Προς το παρόν δεν συμφωνώ με τον δημόσιο λιντσάρισμα που δέχεται και αν ο Γούντι Άλεν με καλέσει να συνεργαστώ ξανά μαζί του θα είμαι εκεί αύριο το πρωί. Είναι μεγαλοφυία" τόνισε.

Η στάση του έρχεται σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους του όπως οι Κόλιν Φιρθ, Γκρέτα Γκέρουιγκ και Τιμοτέ Σαλαμέ που έχουν δηλώσει μετανιωμένοι για τη συνεργασία τους με τον Άλεν και έχουν δηλώσει ότι δεν θα συνεργαστούν ξανά μαζί του με τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου από την υιοθετημένη με τη Μία Φάροου κόρη του, Ντίλαν Φάροου.

Η σύζυγος του Γούντι Άλεν «σπάει» τη σιωπή της και μιλά για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης

Η Φάροου ισχυρίζεται ότι ο πατέρας της την κακοποίησε σεξουαλικά το 1992 ωστόσο οι δικαστικές αρχές τον έχουν αθωώσει και εκείνος αρνείται κατηγορηματικά όλα όσα η Φάροου υποστηρίζει σε media και κοινωνικά δίκτυα.

Έρευνα για την υπόθεση από την κλινική για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών του νοσοκομείου Yale-New Haven στο Κονέκτικατ κατέληξε ήδη από το 1993 στο συμπέρασμα ότι η Ντίλαν Φάροου δεν κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Το ίδιο υπερασπίζονται και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της Νέας Υόρκης μετά από δική τους έρευνα το ίδιο έτος.

Δεν σωπαίνω! Ο θετός γιος του Γούντι Άλεν κατηγορεί τη Μία Φάροου για πλεκτάνη

Από τη μεριά του ο Άλεν δήλωσε ότι προτίθεται να συνεχίσει να εργάζεται παρά την εχθρότητα από πολλούς στη βιομηχανία του θεάματος.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις η τελευταία ταινία του Άλεν δεν έχει βρει ακόμη δίκτυο διανομής στις ΗΠΑ.

Σύρθηκα στη λάσπη, άδικα! Ο Γούντι Άλεν ζει το δικό του #Metoo

Μπαρδέμ κατά ΕΕ

Eπιπλέον ο ηθοποιός και ακτιβιστής καλεί την ΕΕ και τα κράτη μέλη να σταματήσουν την ποινικοποίηση εκείνων που απλά επιθυμούν να σώζουν ζωές.

"Το να σώζεις ζωές δεν είναι έγκλημα. Αυτό κάνουν τα σκάφη διάσωσης στους ανθρώπους που κινδυνεύουν με πνιγμό στη θάλασσα" είπε.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ