ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ψηφίστε! Ο Ντάρεν Αρονόφσκι θέλει τους νέους να αποφασίσουν για το μέλλον τους

Ψηφίστε! Ο Ντάρεν Αρονόφσκι θέλει τους νέους να αποφασίσουν για το μέλλον τους

Μετά την Τέιλορ Σουίφτ που αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για πολιτική φέρνοντας περισσότερους νέους ψηφορόρους στις λίστες για τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου ένας ακόμη καλλιτέχνης, ο σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι κάνει κίνηση ματ για να αφυπνίσει τη νέα γενιά των αμερικανών που δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική οπότε και για όσους αποφασίζουν για τις ζώες τους.

Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Αρονόφσκι κυκλοφόρησε ένα βίντεο, μέσω του οποίου απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-20 ετών και τους καλεί να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, στις 6 Νοεμβρίου, μία ζωτικής σημασίας ψηφοφορία για την αναστροφή της μείωσης των αριθμών των νέων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με το CNN, η προσέλευση της "Generation Z" στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ βυθίστηκε στο κατώτατο σημείο των δύο τελευταίων δεκαετιών. Ο Αρονόφσκι ελπίζει να αυξήσει τη συμμετοχή με το βίντεο του.

"Όσοι ψηφίζουν πρώτη φορά έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν μαζικά στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές, αλλά οι 18-20 ετών αποτελούν μέρος μιας πληθυσμιακής ομάδας που ιστορικά απέτυχε να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές. Ήρθε η ώρα να το αλλάξετε αυτό" επισημαίνει ο σκηνοθέτης.

"Το πάθος που μοιράζονται οι νέοι αυτοί για τους σκοπούς τους είναι μεταδοτικό. Όλοι τους είναι 18-20 ετών. Κανένας από αυτούς δεν είχε δικαίωμα ψήφου το 2016. Τώρα όμως μπορούν να ακουστούν και όλοι τους είναι παθιασμένοι με την ψηφοφορία" ανέφερε ο σκηνοθέτης για τους συμμάχους του σε αυτή την πρωτοβουλία.

"Ελπίζουμε ότι η ακτιβιστική τους δράση θα εμπνεύσει τη Generation Z να πάει στις κάλπες στις 6 Νοεμβρίου και να μιλήσει για θέματα που είναι σημαντικά για όλους μας", υπογράμμισε.

Οι νέοι με σωστή ατζέντα μαζί του

Στο βίντεο εμφανίζεται μια "δυναμική ομάδα ακτιβιστών για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα από ολόκληρη τη χώρα", στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο Chella Man, τρανσέξουαλ, κωφός καλλιτέχνης, ο επιζών από την ένοπλη επίθεση στο Γυμνάσιο Stoneman Douglas, David Hogg και η έφηβη συγγραφέας ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα, Lulu Cerone, ιδρύτρια του LemonAID, προγράμματος που ενισχύει νέους και τους παρέχει τα εργαλεία που χρειάζονται για να μετατρέψουν τη συμπόνια τους σε δράση και να συγκεντρώσουν πόρους για σκοπούς που τους ενδιαφέρουν.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ