ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έχασε στο Τέξας, νίκησε στη Google: o Μπέτο Ο'Ρουρκ πιο δημοφιλής από Beyonce & bitcoin

Έχασε στο Τέξας, νίκησε στη Google: o Μπέτο Ο'Ρουρκ πιο δημοφιλής από Beyonce & bitcoin

Τον χαιρέτησαν ως έναν "άγνωστο, χαμένο Κένεντι". Έναν λευκό Ομπάμα, ένα αστέρι του κόμματος των Δημοκρατικών που ίσως κέρδιζε την παραδοσιακά συντηρητική πολιτεία από τον Τεντ Κρουζ στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Όμως ο Ρόμπερτ Φράνσις "Μπέτο" Ο’Ρουρκ δεν κατάφερε να μπει στη Γερουσία, κάτι που η Google το "γνώριζε" από πριν.

O "Μπέτο" επιδόθηκε σε ένα μαραθώνιο προεκλογικά έχοντας επισκεφθεί κάθε μια από τις 254 κομητείες του Τέξας σε ένα δωδεκάμηνο και το παρατσούκλι του είναι από το ισπανικό Ρομπέρτο ως παιδί από το Ελ Πάσο.

Ωστόσο όσο και αν ήταν ο πλέον δημοφιλής στις αναζητήσεις της Google σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ ο αντίπαλος του ήταν πολύ πιο μπροστά στις αναζητήσεις στην πολιτεία όπου έδωσε τη μάχη του.

Όπως φαίνεται στα γραφήματα του Quartz o δημοκρατικός Ο'Ρουρκ ξεπέρασε σε αναζητήσεις τον Τεντ Κρουζ αλλά και ονλαιν "αξίες" των ΗΠΑ, την Beyoncé Giselle Knowles-Carter και το bitcoin.

atlas r16LpyJpm2x

Ωστόσο στο Τέξας, όπου δόθηκε και η μονομαχία, ο Κρουζ προηγήθηκε όλων, ξεπερνώντας ακόμη και τον Τζάστιν Μπίμπερ που απασχολεί πολύ με ένα ακόμη τατουάζ -αυτή τη φορά στο πρόσωπο του.

Ήταν ένας δύσκολος αγώνας ωστόσο πολλοί βλέπουν στον Ο'Ρουρκ τον ιδανικότερο αντίπαλο του Τραμπ στις επικείμενες εκλογές του 2020.

atlas Hk6Oe11T72x

Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ επανεξελέγη προσφέροντας μία σημαντική νίκη στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έπειτα από μία αμφίρροπη αναμέτρηση με τον δημοκρατικό Μπέτο Ο'Ρουρκ, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η μονομαχία Κρουζ-Ο' Ρουρκ ήταν μία από τις βασικές αυτών των ενδιάμεσων εκλογών, κατ' αρχάς εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής σημασίας της πολιτείας του Τέξας και κατά δεύτερον εξαιτίας του χάσματος ανάμεσα στους δύο υποψήφιους.

Ο Τεντ Κρουζ είναι ένας δεινός ρήτορας, αλλά ο "Μπέτο" αποδείχθηκε ένας χαρισματικός υποψήφιος που όργωσε την πολιτεία με σηκωμένα τα μανίκια και προβάλλοντας το γεγονός ότι αρνήθηκε χρηματοδότηση από λόμπι.

2018 11 06T025529Z 2131595343 RC1DA12AC4C0 RTRMADP 3 USA ELECTION TEXAS

REUTERS/Mike Segar

Αυτός ο πανκ-ρόκερ έκανε αίσθηση τον Αύγουστο όταν ανέλαβε με πάθος την υπεράσπιση των παικτών του αμερικανικού φουτμπόλ που γονάτιζαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ