ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χρόνια πολλά Τέιλορ Σουίφτ, μόλις σε είπαν ναζίστρια

Χρόνια πολλά Τέιλορ Σουίφτ, μόλις σε είπαν ναζίστρια
Taylor Swift/Facebook

Η ακαδημαϊκός Καμίλ Παλιά τοποθετήθηκε πριν δύο ημέρες για την 26χρονη που σήμερα έχει γενέθλια και έχει γίνει εννοείται παγκόσμιο trending topic στο twitter.

“Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή την αποκρουστική συνήθεια μιας Ναζί Μπάρμπι που περιφέρει φίλους και διάσημους σαν σκηνικά της” σχολιάζει η Παλιά σε άρθρο της στο The Hollywood Reporter όπου και αμφισβητεί κατά πόσο τα ομαδικά selfies βοηθούν τις γυναίκες στο να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα τους στην εργασία και την κοινωνία.

Η Παλιά μιλάει για τον ψεύτικο φεμινισμό που εμπορεύεται η καλλιτέχνιδα. Για τη συμμορία από μοντέλα και τραγουδίστριες και σταρ κάθε είδους που την πλαισιώνουν και για την ανάγκη της βιομηχανίας του θεάματος να έχει στην πρώτη γραμμή πρότυπα που θα διεκδικήσουν τη γυναικεία χειραφέτηση όπως της αξίζει, όχι με μια “ναζιάρικη” διάθεση χαριτωμένης αφέλειας με όπλα.

Μιλάει για αυτό που σήμαινε squad παλιότερα, μια λέξη που αναφερόταν σε μαχητές, και αυτό που έχει γίνει τώρα με τη συνδρομή της Σουίφτ και του branding της, μια λέξη για κοριτσοπαρέες με επιρροή που χαμογελούν αυτάρεσκα.

Επικρίνοντας τους διάσημους

Η Καμίλ Παλιά μοιάζει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Πριν αναλάβει να τσακίσει τη Σουίφτ, προφανώς για να τη βελτιώσει έχει πει στο παρελθόν ότι για δύο ολόκληρα χρόνια προσπαθούσε να αποφύγει να ακούσει οτιδήποτε από Lady Gaga αλλά δεν τα κατάφερε τελικά, σχολίασε ότι η Μαντόνα, την οποία και παλιότερα θεωρούσε σύμβολο του φεμινισμού, πρέπει να μάθει να γερνάει και να μην κάνει την νέα και τη σέξι και τη διαθέσιμη με ημίγυμνες τολμηρές φωτογραφήσεις γιατί είναι 56 χρονών και έχει σχολιάσει τη Μάιλι Σάιρους περίπου σαν Καραγκιόζη με τις “γελοίες γκριμάτσες της” επάνω στη σκηνή. Την παροτρύνει να ενηλικιωθεί.

Η Καμίλ Παλιά είναι μια γυναίκα που δεν θα ασχοληθεί αν η Τέιλορ Σουίφτ σήμερα γίνεται 26 χρονών και φήμες τη θέλουν να κατοχυρώνει τη λέξη Swiftmas για κάθε Χριστούγεννα από εδώ και πέρα.

Εντάξει, εφιάλτες παντού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ