ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Stormzy & Οξφόρδη: καταγγελίες & διαψεύσεις για ρατσισμό σε μαύρους φοιτητές

Stormzy & Οξφόρδη: καταγγελίες & διαψεύσεις για ρατσισμό σε μαύρους φοιτητές

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος έκανε λάθος; Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαψεύδει όσα ισχυρίστηκε ο καλλιτέχνης της grime μουσικής σκηνής και ακτιβιστής Grime MC Stormzy. Ο Stormzy κατήγγειλε το πανεπιστημιακό ίδρυμα για ρατσισμό μιλώντας στο Κέντρο Barbican στο Λονδίνο, για το ξεκίνημα του νέου εκδοτικού οίκου του, #MerkyBooks.

Ο καλλιτέχνης και ακτιβιστής ισχυρίστηκε ότι το πρόγραμμα υποτροφιών που ξεκίνησε για να βοηθήσει νέους μαύρους Βρετανούς φοιτητές να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ απορρίφθηκε προηγουμένως από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Τους ισχυρισμούς του ράπερ δημοσίευσε στο Twitter ο δημοσιογράφος Νταν Χάνκοξ.

"Σήμερα στο Barbican ο Stormzy αποκάλυψε ότι η πολυσυζητημένη υποτροφία που ιδρύει στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ πρώτα είχε προταθεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του είπαν να πάει στα τσακίδια. Απίστευτο!", έγραψε.

Η απάντηση του πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε: "Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει δεσμευτεί να διευρύνει την πρόσβαση και τη συμμετοχή όλων των φοιτητών από υποεκπροσωπούμενα περιβάλλοντα. Θαυμάζουμε τη δέσμευση του Stormzy να εμπνεύσει και να υποστηρίξει τους μαύρους σπουδαστές να πετύχουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".

"Δεν έχουμε λάβει ή απορρίψει οποιαδήποτε προσφορά ή πρόταση για χρηματοδότηση προπτυχιακών υποτροφιών στην Οξφόρδη. Έχουμε έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους του Stormzy σήμερα για να διευκρινίσουμε ότι θα χαιρετίσουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί για να εμπνεύσουμε τους σπουδαστές με καταγωγή από την Αφρική και την Καραϊβική να σπουδάσουν στην Οξφόρδη".

Επενδύοντας στην παιδεία

Ο εκδοτικός οίκος του #MerkyBooks σε συνεργασία με την Penguin Random House είναι ένα φιλόδοξο πρότζεκτ το βραβευμένου καλλιτέχνη

"Θα τον αξιοποιήσουμε ως πλατφόρμα για νέους δημιουργούς που θέλουν να γίνουν συγγραφείς" είπε.

Ο Stormzy εμφανίστηκε στην εκδήλωση μαζί με τον ποιητή Μπέντζαμιν Ζεφανάια, τη συγγραφέα, Μάρτζορι Μπλάκμαν και τον ράπερ Ακάλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ