Χάρι όπως Νταϊάνα: εκθρονίζει τη βασίλισσα ως ο πρίγκιπας του λαού της Βρετανίας
Σίγουρα ο γάμος του με τη Μέγκαν Μαρκλ και η πρόσφατη περιοδεία "νίκης" στη Νέα Ζηλανδία έδωσαν ώθηση στη δημοτικότητα του επίσημου πλέον πρίγκιπα του λαού της Βρετανίας. Ο Χάρι, γιος του Καρόλου και της Νταϊάνα εκθρόνισε τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ ως ο πιο δημοφιλής γαλαζοαίματος στη Βρετανία.
Σύμφωνα με νέα έρευνα της YouGov, ο πρίγκιπας Χάρι και Δούκας του Σάσεξ θεωρείται "ο πιο αξιαγάπητος" της βασιλικής οικογένειάς του με τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ και τον μεγάλο αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ να ακολουθούν.
Ο Δούκας του Σάσεξ, έκτος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο ψηφίστηκε ο πιο συμπαθητικός και συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό, 77% σε δημοσκόπηση που διεξήχθη την περίοδο 15 Μαΐου - 31 Οκτωβρίου 2018.
Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι δεύτερη με ποσοστό 74% και ακολουθεί πολύ κοντά ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με ποσοστό 73% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι έχουν θετική άποψη για εκείνον.
Η έρευνα της YouGov αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Χάρι είναι "αξιοθαύμαστος, συμπαθητικός, πνευματώδης, αυθεντικός και αγαπάει τη διασκέδαση".
Η Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και η Μέγκαν Μαρκλ σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι καταλαμβάνουν τις θέσεις 4 και 6 στη λίστα με τα πιο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Royal top ten
Η λίστα των πιο δημοφιλών γαλαζοαίματων της Βρετανίας, που καταρτίστηκε με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 3.500 Βρετανοί είναι:
- Πρίγκιπας Χάρι, Δούκας του Σάσεξ
- Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ
- Πρίγκιπας Ουίλιαμ, Δούκας του Κέιμπριτζ
- Κάθριν, Δούκισσα του Κέιμπριτζ
- Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου
- Μέγκαν, Δούκισσα του Σάσσεξ
- Πρίγκιπας Κάρολος
- Πριγκίπισσα Άννα
- Ζάρα Φίλιπς
- Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης
- Σοφία, Δούκισσα του Ουέσσεξ
- Πρίγκιπας Εδουάρδος, Κόμης του Ουέσσεξ
- Πριγκίπισσα Βεατρίκη της Υόρκης
- Πριγκίπισσα Ευγενία της Υόρκης
- Πρίγκιπας Ανδρέας, Δούκας της Υόρκης
Τέμπη: Διεκόπη για τις 9 Ιανουαρίου η δίκη για τα «χαμένα βίντεο» - Τι είπαν Καρυστιανού - Ρούτσι
18:04
Μνημόνιο Συνεργασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: «Επισφραγίζει σχέση κοινής αποστολής»
17:59
Λάρισα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων
17:55
Θρίλερ με νεκρό βρέφος 5 μηνών - Κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς του
17:49