ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σεξ, απώλεια, δύναμη: η Kovacs απογυμνώνει τη ζωή της & κατακτάει charts

Σεξ, απώλεια, δύναμη: η Kovacs απογυμνώνει τη ζωή της & κατακτάει charts

Την αποθέωσε το ελληνικό ραδιόφωνο και κοινό με το κομμάτι "Μy Love" κάποια χρόνια πριν και σήμερα η ευαίσθητα σκοτεινή Sharon Kovacs κερδίζει εντυπώσεις στη νέα μουσική σκηνή της Ευρώπης με όχημα την εικόνα αλλά κυρίως τη βαθειά, ζεστή, σκληρή φωνή της. Η πολυτάλαντη Kovacs με τα εκατομμύρια views στο YouTube συναρπάζει αφού βρίσκεται εκεί που συναντιούνται η Nina Simone με τη Beth Gibbons των Portishead.

Η ολλανδέζα τραγουδίστρια που έχει πλέον ερωτική σχέση με το κοινό της Ελλάδας έχοντας εμφανιστεί στο πλευρό του Robbie Williams στο Rockwave Festival 2015 και πιο πρόσφατα σε μια ιδιαίτερη μυσταγωγική συναυλία ως μέρος των Church sessions στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου είναι ένα φαινόμενο.

Μια λευκή με “μαύρη” φωνή, ένα κλισέ κουρασμένο αλλά αληθινό, η Kovacs γεννήθηκε στο Barlo της Ολλανδίας το 1990 και "κουβαλάει" κάτι από τις μεγάλες κυρίες των μπλουζ στο σήμερα.

Nina Simone, Etta James, Billie Holiday, Ella Fitzerald, Janis Joplin είναι κάποιες από τις επιρροές της ενώ η ίδια έχει τραγουδήσει το δικό της φορο τιμής στη σπουδαία Γκρέις Τζόουνς διασκευάζοντας το “I’ve Seen That Face Before”.

Θυμίζοντας κάτι από Amy Winehouse για το θράσσος και την πίστη της μπροστά στο μικρόφωνο η Κόβακς θέλει να γράφει κομμάτια “βρώμικα και ειλικρινή”. Όπως τα συναισθήματα της.

"Αίνιγμα" της μουσικής βιομηχανίας που συνήθως καλλιεργεί αναλώσιμα προϊόντα για τσαρτς, η chanteuse Sharon Kovacs ξεκίνησε να αυτοσχεδιάζει τις βραδιές open mic στο Αϊντχόβεν και σήμερα, πέντε χρόνια μετά το ντεμπούτο EP της 'My Love' του 2013 που κουβαλάει κάτι από την Κούβα όπου και εν μέρει ηχογραφήθηκε, η Kovacs έχει δει το όνομα της στα τσαρτς 36 χωρών.

Εξήντα εκατομμύρια προβολές στο YouTube, ένα συμβόλαιο για μόντελινγκ με το πρακτορείο Viva στο Παρίσι και τα βραβεία που συλλέγει η Kovaks ξεγυμνώνει τη ζωή της στο στούντιο με κομμάτια που μιλάνε για την απώλεια, τον εθισμό, την οικογένεια, το σεξ και τις καταχρήσεις.

Η Κovacs επιστρέφει με το πιο βαθιά προσωπικό single από το album της, Cheap Smell.

Γράφοντας το Mama & Papa, σύμφωνα με την Kovacs, ήταν ένας τρόπος να διαχειριστεί τη σχέση της με τον πατέρα της που εγκατέλειψε την οικογένεια της όταν ήταν σε μικρή ηλικία, αλλά και με τη μητέρα της η οποία της είχε αφήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Η επόμενη εμφάνιση της Kovacs στην Αθήνα είναι στις 16 Φεβρουαρίου στο Piraeus 117 Academy.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ