ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πάμελα Άντερσον: επίθεση στο σεξισμό του αυστραλού πρωθυπουργού για τον Ασάνζ

Πάμελα Άντερσον: επίθεση στο σεξισμό του αυστραλού πρωθυπουργού για τον Ασάνζ

Μετά την πρόσφατη επίθεση της σε HΠΑ και Βρετανία για το "επώδυνο βασανιστήριο" του Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks η Πάμελα Άντερσον επιτέθηκε στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον για τον φίλο της. 

Η αμερικανίδα ηθοποιός Άντερσον εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Μόρισον ύστερα από τα σεξιστικά σχόλια που έκανε εις βάρος της, αφήνοντας υπόνοιες για την σεξουαλική της ζωή, μετά το αίτημα της προς τον αξιωματούχο να βοηθήσει τον ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ στον επαναπατρισμό του.

"Καλά όχι" σχολίασε ο Μόρισον. "Έχω όμως πολλούς φίλους που ρώτησαν εάν θα μπορούσαν να είναι οι απεσταλμένοι μου για να αξιολογήσουν το αίτημα της Πάμελα Άντερσον" είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη με διάθεση "πονηρή".

Απαντώντας η σταρ του Χόλιγουντ του έστειλε μία ανοιχτή επιστολή καταδικάζοντας τα "περιττά" σχόλιά του.

"Εσείς διακωμωδήσατε και κοροϊδεύατε τα δεινά ενός αυστραλού και της οικογένειάς του" έγραψε η ηθοποιός στην ιστοσελίδα της Daily Beast. "Τα συνοδέψατε με χυδαία και περιττά σχόλια για μια γυναίκα που εξέφραζε την πολιτική της γνώμη. Όλοι αξίζουμε καλύτερη συμπεριφορά από τους ηγέτες μας, ειδικά σήμερα", συνέχισε.

"Αντί να κάνεις αυτά τα φρικτά σχόλια για μένα, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς τι θα πεις στα εκατομμύρια των αυστραλών όταν ένας από αυτούς θα οδηγηθεί στις φυλακές του Γκουαντάναμο, επειδή δημοσιοποίησε την αλήθεια" κατέληξε η Άντερσον.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δεν έχει απαντήσει στην επιστολή της Πάμελα Άντερσον, σύμφωνα με την Telegraph.

Ωστόσο η γερουσιαστής του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας Κριστίνα Κενεάλι έγραψε στο Twitter:

"Δεν συμφωνώ με τις απόψεις της κ. Αντερσον για τον Ασάνζ - αλλά έχει δίκιο για ένα πράγμα: είναι καιρός οι άντρες, συμπεριλαμβανομένου του @ScottMorrisonMP, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη σεξουαλικότητα και την εμφάνιση μιας γυναίκας ως πολιτικά επιχειρήματα".

Αυτή είναι η πολλοστή φορά που η Άντερσον επιτίθεται σε δημόσια πρόσωπα και πολιτικούς για τη στάση τους απέναντι στην υπόθεση Ασάνζ.

"Αυτά είναι βασανιστήρια"

Στις 28 Μαρτίου ανακοινώθηκε ότι η πρεσβεία του Ισημερινού έχει ανακαλέσει κάποια από τα προνόμια του εγκέφαλου των WikiLeaks, ανάμεσα στα οποία είναι το να δέχεται επισκεπτήριο αλλά και η πρόσβασή του στο Ίντερνετ.

Σε δήλωσή της στην εφημερίδα The Post η ηθοποιός είπε: "Είμαι βαθιά προβληματισμένη για την υγεία και την ευημερία του. Τα ανθρώπινα δικαιώματά του έχουν καταστρατηγηθεί. Είναι απομονωμένος. Δεν του επιτρέπουν επισκέψεις. Δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ. Δεν δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις. Δεν έχει πρόσβαση στον έξω κόσμο".

"Αυτά είναι βασανιστήρια, ένας αργός, επώδυνος θάνατος στα χέρια των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Καταλαβαίνω την κυβέρνηση του Ισημερινού. Δέχεται μεγάλη πίεση" πρόσθεσε.

Η πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου διαμένει ο Τζούλιαν Ασάνζ, έκοψε την επικοινωνία του με τον έξω κόσμο, στερώντας του την πρόσβαση στο διαδίκτυο τέλη Μαρτίου.

https://www.instagram.com/p/BGJfnIajYM9

Η απόφαση ελήφθη έτσι ώστε ο ιδρυτής των WikiLeaks να μην επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, όπως ανακοίνωσε το Εκουαδόρ.

Νωρίτερα ο Ασάνζ είχε διατυπώσει τις αντιρρήσεις του σχετικά με την ενοχοποίηση της Μόσχας για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου, Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στην Αγγλία.

Επιπλέον ο Ασάνζ είχε κατακρίνει, μέσω Τwitter, την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας και ακόμη 20 χωρών να λάβουν μέτρα κατά της Μόσχας για την επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα.

Ποιος ωφελεί ποιον;

Πολλοί ωστόσο αμφισβητούν τις αληθινές και άδολες προθέσεις του πρώην αστεριού του Baywatch και δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν την Άντερσον ότι οι επισκέψεις της στον Ασάνζ γίνονται με μοναδικό σκοπό να παραμείνει στο προσκήνιο καθώς η καριέρα της συνεχώς ακολουθεί πτωτική πορεία.

"Η Παμ προκαλεί την προσοχή διάσημων ανδρών για να παραμένει στην επικαιρότητα" δήλωσε, σύμφωνα με το Page Six, σχεδιαστής μόδας που γνωρίζει την ηθοποιό. "Δεν είναι τυχαίο που εμφανίζεται στην πρεσβεία ντυμένη σέξι. Όλο είναι πολύ επιτηδευμένο" πρόσθεσε.

Στην εμφάνισή της στην πρεσβεία του Ισημερινού, στις 22 Ιανουαρίου, η ηθοποιός έμοιαζε με πρωταγωνίστρια κατασκοπευτικής ταινίας με μαύρο φόρεμα, μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες, μεγάλα μαύρα γυαλιά που έκρυβε σχεδόν όλο της το πρόσωπο ενώ ένα μαντήλι κάλυπτε τα ξανθά της μαλλιά.

Γείτονας της Άντερσον στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας δήλωσε ότι η δημοσιότητα από τις επισκέψεις στον Ασάνζ ωφελεί περισσότερο την ηθοποιό.

"Πρέπει να παραμείνει στη δημοσιότητα. Δεν έχει πολλά χρήματα για να ασχοληθεί, όπως θα ήθελε, με τη φιλανθρωπία. Έχει πολύ ακριβά γούστα. Αυτά τα μάτια δεν είναι φθηνά αν και είναι πλέον 50 χρόνων" είπε ο γείτονας της ηθοποιού.

Η σχέση των Πάμελα Άντερσον και Τζούλιαν Ασάνζ κάνει εδώ και καιρό πρωτοσέλιδα στην ειδησεογραφία.

Η διάσημη ηθοποιός επισκέπτεται κατά διαστήματα τον Αυστραλό ακτιβιστή στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου και διαμένει από το 2012.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ