ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εκθρονίζει Σελίν Ντιόν & Μπρίτνεϊ: η άγνωστη Έλενα Φίσερ πιο ευπώλητη για το Forbes

Εκθρονίζει Σελίν Ντιόν & Μπρίτνεϊ: η άγνωστη Έλενα Φίσερ πιο ευπώλητη για το Forbes

Μπορεί κανείς να μην τη γνωρίζει πέρα από την πατρίδα της ωστόσο η Γερμανίδα  τραγουδίστρια Ελένε Φίσερ είναι πιο εμπορική, ευπώλητη και πλούσια από τις συναδέλφους της Σελίν Ντιόν και Μπρίτνεϊ Σπίαρς σύμφωνα με το περιοδικό  Forbes.

Η έκδοση έβγαλε την ετήσια λίστα της με τους καλύτερα αμειβόμενους μουσικούς του πλανήτη και με βάση τα εισοδήματά της βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης του περιοδικού πίσω από τη Ριάνα και μπροστά από την Σελίν Ντιον και την Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Αυτό, σύμφωνα με το Forbes, οφείλεται κυρίως στις επιτυχημένες περιοδείες της κατά τις οποίες η Φίσερ συγκέντρωσε επταψήφια ποσά ανά εμφάνιση.

Συνολικά, μεταξύ της 1ης Ιουνίου 2017 και της 1ης Ιουνίου 2018 ο κύκλο εργασιών προ φόρων της τραγουδίστριας ανήλθε στα 32 εκατομμυρίων δολάρια (περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ), γράφει το Forbes.

Η Ελένε Φίσερ είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες τραγουδίστριες της Γερμανίας.

Γεννημένη στις 5 Αυγούστου 1984 στη Σιβηρία η 34χρονη γερμανίδα Φίσερ είναι τραγουδίστρια, entertainer, τηλεπαρουσιάστρια και ηθοποιός.

Το 1988, στην ηλικία των τριών και κάτι, η οικογένεια της επέστρεψε στην πατρίδα των προγόνων της, στη Γερμανία.

Από το ντεμπούτο της το 2005 μέχρι σήμερα η Φίσερ έχει κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων δεκαέξι βραβεία Echo, τέσσερα βραβεία "Die Krone der Volksmusik" και τρία βραβεία Bambi.

Έχει πουλήσει περισσότερα από 15 εκατ. δίσκους.

Η Φίσερ κέρδισε τα πρώτα της χρήματα στα 14 της χρόνια.

Αξιόπιστο δε σημαίνει και αντικειμενικό

Το Forbes δημοσιεύει τακτικά κατάλογους οικονομικά επιτυχημένων ανδρών και γυναικών. Οι αριθμοί τους βασίζονται σε εκτιμήσεις και διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα.

Επομένως, δεν μπορούν να είναι ούτε πλήρεις ούτε απολύτως ακριβείς, αλλά παρουσιάζουν τάσεις.

Τα στοιχεία του Forbes θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό αξιόπιστα, ωστόσο υπάρχουν οικονομικά ισχυροί άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να μην συμπεριλαμβάνονται στις λίστες του περιοδικού γιατί δεν υπάρχει δημόσια ενημέρωση των εσόδων του.

Όπως αναφέρει η Suddeutsche Zeitung, "θα μπορούσε να υπάρχει ένας τραγουδιστής στο Bollywood, τη Νότια Αμερική ή τη Νοτιοανατολική Ασία που αξίζει πολύ περισσότερο από την Ελένε Φίσερ, τη Ριάνα ή την Σελίν Ντιον, χωρίς όμως αυτό να το γνωρίζει το περιοδικό".

"Φυσικά", σημειώνει η εφημερίδα, "υπάρχουν κι εκείνοι, που αν και είναι γνωστή η περιουσία τους, δεν επιθυμούν να εμφανιστεί το όνομά τους στις λίστες του Forbes".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ