ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κέρμιτ & όλα τα Muppets στήνουν πάρτι από τον Καναδά μέχρι την Ατλάντα

Κέρμιτ & όλα τα Muppets στήνουν πάρτι από τον Καναδά μέχρι την Ατλάντα

Μπορεί ο Τζάστιν Τριντό να υποδέχθηκε τους γκρινιάρηδες γέρους του Muppet στο κοινοβούλιο του Καναδά όμως το πραγματικό σπίτι των ηρώων του μεγάλου παραμυθά Τζιμ Χένσον είναι στην Ατλάντα

Στο κέντρο της πόλης στις ΗΠΑ, το Κέντρο Τεχνών Κουκλοθεάτρου φιλοξενεί τη Συλλογή του Τζιμ Χένσον, τη μεγαλύτερη στον κόσμο συλλογή από κούκλες που φιλοτέχνησε ο Χένσον, ο άνθρωπος πίσω από τα Muppets, το Sesame Street, το Labyrinth, το Dark Crystal και άλλα.

Η συλλογή είναι ένα διαδραστικό ταξίδι στην ιστορία των πιο εμβληματικών δημιουργημάτων του, συμπεριλαμβανομένου του Κέρμιτ και της Μις Πίγκι.

Επιπλέον, το Κέντρο φιλοξενεί την «The Global Collection», η οποία αποτίει φόρο τιμής στην ποικιλία των κούκλων κουκλοθέατρου σε όλον τον πλανήτη: από τις Vietnamese Water Puppets έως τις κούκλες θεάτρου στο Μπρόντγουεϊ και στο stop-motion του Χόλιγουντ.

Δεν είναι μόνον αυτά. Μπορεί κανείς να δει ταινίες, να μάθει πώς να φιλοτεχνεί κούκλες κουκλοθέατρου, να συμμετέχει σε θεματικές χοροεσπερίδες που διοργανώνονται από καιρό σε καιρό.

Το The Center for Puppetry Arts είναι γωνία Corner of Spring και 18th Street.

Ο Τριντό και οι γέροι του Muppet

2018 10 31T213102Z 1708331380 RC1E5E862430 RTRMADP 3 HALLOWEEN DAY CANADA

Reuters

Φέτος ο 46χρονος πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό γιόρτασε το Halloween υποδεχόμενος στην αίθουσα του καναδικού κοινοβουλίου όπου συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα των Φιλελευθέρων δύο "βουλευτές" διαφορετικούς από τους άλλους.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό συνομίλησε με τους Κεν ΜακΝτόναλντ, βουλευτή του Αβαλον, και Μπράιν Μέι, βουλευτή από το Κέιμπριτζ, που "έντυσαν" τις γκρίνιες τους προς τον πρωθυπουργό ως γέροι του "Μάπετ Σόου", Γουόλντορφ και Στάτλερ αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ