ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το ελληνόγλωσσο «Athens Rhapsody» παρουσιάζεται σήμερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Καΐρου

Το ελληνόγλωσσο «Athens Rhapsody» παρουσιάζεται σήμερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Καΐρου
Vimeo/Capture

Η γραμμένη στην ελληνική γλώσσα ταινία-ντοκιμαντέρ «Athens rhapsody» του Γάλλου σκηνοθέτη, Antoine Danis, προβάλλεται σήμερα 28 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Καΐρου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινίας του Antoine Danis, όπου η Αθήνα γίνεται τόπος μυθολογίας και το σκηνικό του hangover της ευρωπαϊκής κρίσης.

Στην ταινία, ένας άγνωστος άντρας «περιδιαβαίνει τα ερείπια μιας πόλης, μαζεύει τ’ απομεινάρια μιας αρχαίας μάχης που δεν έχει τελειώσει, που δεν πρόκειται να τελειώσει». Αυτή η πόλη είναι η Αθήνα, τόπος μυθολογίας και το σκηνικό του hangover της ευρωπαϊκής κρίσης. Ακολουθώντας τα βήματά του, ακούμε φωνές που αφηγούνται καθημερινές ιστορίες ή πολιτικές μάχες. Κραυγές καταγγελίας και κραυγές ελπίδας.

Teaser Athens rhapsody - Antoine Danis from Les Films de l'oeil sauvage on Vimeo.

Ο Antoine Danis, με την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, συνθέτει μια πολυφωνία για μια ετερόδοξη πόλη που αντηχεί στον χρόνο. Στον ρυθμό ενός οργανικού μοντάζ, η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα πολιτικό αφήγημα, αυτό της σύγχρονης Ελλάδας.

Η παραγωγή της ταινίας έγινε με την υποστήριξη του Κοινού Ταμείου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας (CNC).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ