ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάρβεϊ Γουάινσαϊν: Από πρωταγωνιστής της βιομηχανίας του θεάματος, πρωταγωνιστής της μεγάλης οθόνης

Χάρβεϊ Γουάινσαϊν: Από πρωταγωνιστής της βιομηχανίας του θεάματος, πρωταγωνιστής της μεγάλης οθόνης

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν επιστρέφει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς (Sundance Film Festival), αυτή τη φορά όμως όχι ως παραγωγός, αλλά ως πρωταγωνιστής και φυσικά αρνητικός.

Το ντοκιμαντέρ “Untouchable” της Ούρσουλα ΜακΦάρλαν για την άνοδο και την πτώση του μεγιστάνα και παραγωγού του Χόλιγουντ, ο οποίος κατηγορείται για κατά συρροή βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών, θα κάνει πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς, που διοργανώνεται από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου του 2019.

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο οποίος ήταν τακτικός καλεσμένος της γιορτής του κινηματογράφου στη Γιούτα των ΗΠΑ την εποχή της παντοδυναμίας του, κατηγορείται από περισσότερες από 60 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση ή σεξουαλική παρενόχληση. Η αποκάλυψη της υπόθεσης έβαλε βόμβα στα θεμέλια της κινηματογραφικής βιομηχανίας και οδήγησε στη δημιουργία του κινήματος #Metoo, το οποίο προτρέπει τις γυναίκες που έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας τους να βγουν μπροστά και να μιλήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ