ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πάμελα Άντερσον εναντίον Μακρόν: «Για όλα φταίνε οι θεσμικές ελίτ»

Πάμελα Άντερσον εναντίον Μακρόν: «Για όλα φταίνε οι θεσμικές ελίτ»

Η Πάμελα Άντερσον απασχολεί πιο πολύ τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τις τελευταίες ώρες, απ’ ότι τα επεισόδια στο Παρίσι. Η Καναδή σταρ τοποθετήθηκε εναντίον του Εμμανουέλ Μακρόν και της «θεσμικής βίας των ελίτ» στη Γαλλία, αλλά και σε όλον τον κόσμο, με αφορμή τα επεισόδια που αμαύρωσαν τις κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» το Σαββατοκύριακο.

 

«Καταφρονώ τη βία… Όμως τι είναι η βία όλων αυτών των ανθρώπων, αυτά τα πολυτελή καμένα αυτοκίνητα, σε σύγκριση με τη θεσμική βία των γαλλικών (και των παγκόσμιων) ελίτ;» έγραψε στο Twitter η πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια της σειράς «Μπέιγουοτς», που την έκανε διάσημη.

«Αντί να μας υπνωτίζουν αυτές οι εικόνες με τις πυρκαγιές, πρέπει να αναρωτηθούμε από πού προέρχονται αυτά… Η απάντηση είναι ότι προέρχονται από τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των ελίτ των μεγάλων πόλεων και των φτωχών στις αγροτικές περιοχές, μεταξύ των πολιτικών που εκπροσωπούνται από τον Μακρόν και το 99% που βαρέθηκαν τις ανισότητες, όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε όλον τον κόσμο», πρόσθεσε η ίδια στο μήνυμά της.

«Το πραγματικό ερώτημα είναι να μάθουμε αν η ανυπακοή μπορεί να είναι εποικοδομητική" και «αν οι προοδευτικοί στη Γαλλία και στον κόσμο μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ενέργεια ώστε αντί για βία να βλέπουμε εικόνες από την οικοδόμηση ισότιμων κοινωνιών», κατέληξε.

Η Άντερσον ζει σήμερα στη Μασσαλία με τον ποδοσφαιριστή Αντίλ Ραμί και η Γαλλία είναι η δεύτερη πατρίδα της. Αυτονόητο, λοιπόν, το ενδιαφέρον της για τα όσα συμβαίνουν εκεί, αν και η ίδια έχει αποδείξει και με το παραπάνω τον τελευταίο καιρό ότι είναι πολλά παραπάνω από «το κορίτσι με το κόκκινο μαγιό». Αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια για τα δικαιώματα των ζώων, ενώ το τελευταίο διάστημα αναρτά συχνά μηνύματα στο Twitter εκφράζοντας την υποστήριξή της στους μετανάστες και όσους αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η στήριξη στον Ασάνζ

Πριν από λίγο καιρό ήρθε ξανά στην επικαιρότητα όταν κατηγόρησε ανοιχτά την κυβέρνηση της Αυστραλίας και προσωπικά τον πρωθυπουργό Σκότι Μόρισον, για εγκατάλειψη και αδιαφορία προς τον Τζούλιαν Ασάνζ.

Η πρώην πρωταγωνίστρια του Μπέιγουιτς έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Μόρισον, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Daily Beast. Στην επιστολή αποκαλεί τον Μόρισον «αισχρό», «πρόστυχο» ενώ αμφισβητεί επίσης τη «δύναμη και το «φρόνημα» του.

Η Άντερσον, που είναι προσωπική φίλη του Ανσάζ, είχε εμφανιστεί νωρίτερα στην αυστραλιανή τηλεόραση και είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό της χώρας να «δώσει στον Τζούλιαν ξανά το διαβατήριο του και να τον φέρει πίσω στην Αυστραλία. Να είστε περήφανοι για αυτόν και όταν γυρίσει διοργανώστε μια παρέλαση προς τιμήν του».

Σε κλουβί για να καταγγείλει τον βασανισμό των ζώων

Ένα από τα πράγματα για τα οποία παλεύει με περίσσιο πάθος, όμως, είναι τα δικαιώματα των ζώων. Μαζί με άλλες προσωπικότητες του θεάματος αλλά και της πολιτικής, μπήκαν σε ένα κλουβί ο ένας μετά τον άλλο πριν από λίγες εβδομάδες στο Παρίσι, για να καταγγείλουν την κακομεταχείριση των εκτρεφόμενων ζώων και να στηρίξουν μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών της οργάνωσης CIWF.

«Ζω στη Γαλλία εδώ και λίγο καιρό όμως το να υπερασπίζομαι τα ζώα είναι κάτι που με αγγίζει όπου κι αν βρίσκομαι», δήλωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός από τον Πλατεία της Δημοκρατίας. «Κανείς δεν μπορεί να αντέξει μέσα σε ένα κλουβί παραπάνω από λίγα λεπτά, την ώρα που αυτά τα ζώα ζουν σε κλουβιά όλη τους τη ζωή. Είναι απάνθρωπο. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν οι άνθρωποι να είναι τόσο σκληροί».

Παρουσία περίπου 30 ανθρώπων, η Πάμελα Άντερσον, φορώντας ένα φόρεμα με μπλε ρίγες και τα γυαλιά ηλίου της, μπήκε στο κλουβί μαζί με τον Μαξίμ Ντεϊρεμέζ, τον παρτενέρ της στο «Danse avec les Stars», ενώ κρατούσαν μικρά πλακάτ που έγραφαν μεταξύ άλλων: «Περισσότερα από 300 εκατομμύρια ζώα εκτρέφονται κλεισμένα σε κλουβιά κάθε χρόνο στην Ευρώπη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ